Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vychutnajte si strhujúcu zábavu – nová vlajková loď radu Xperia v prepracovanom dizajne posúva zábavu v smartfóne až do extrému 

  • Xperia XZ2 je zariadenie pre najuchvacujúcejšiu zábavu, ktoré zaujme vaše zmysly s rozšíreným 5.7” HDR Full HD+ displejom, silnými stereo reproduktormi a tiež úplne novým Dynamic Vibration systémom, ktorý privádza obsah do života. Kamera Motion Eye™ ponúka ako prvá na svete schopnosť nahrávania v 4K HDR v smartfóne ako aj funkciu Super slow motion video vo Full HD 960FPS
  • Najkompaktnejší 5” smartfón na svete , XZ2 Compact ponúka špičkový výkon s rozšíreným 5” HDR Full HD+ displejom, najnovší obrazový zážitok s Motion Eye™ a pokrokové Sony AV technológie, čo maximalizuje možnosti zábavy priamo vo vašich rukách
  • Oba smartfóny majú mobilnú platformu Qualcomm® Snapdragon™ 845, ktorá prináša mimoriadne zážitky a výkon s Gigabit LTE rýchlosťami sťahovania, čo uspokojí aj tých najnáročnejších technologických nadšencov
  • Na MWC predvedieme úplne novú inováciu duálnej kamerovej technológie s ultra vysokou citlivosťou

MWC, 26. február 2018 – Ako vrchol jedinečnej evolúcie v oblastiach konštrukcie a dizajnu radu Xperia dnes spoločnosť Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) predstavila dva nové smartfóny, ktoré budú hlavnými hviezdami tohto vlajkové radu – Xperia XZ2 a Xperia XZ2 Compact. Základom je koncept, v rámci ktorého vám prinášajú doteraz najfascinujúcejšie zážitky plné zábavy – obidva modely prinášajú obrovský pokrok v kamerových, zobrazovacích a zvukových technológiách ako aj nádherný nový dizajn, ktorý dokonale sadne do ruky.

“Ak je zábava vašou prioritou, tak naše nové Xperia XZ2 a XZ2 Compact sú smartfóny presne pre vás”, povedal Hideyuki Furumi, výkonný viceprezident, Global Sales and Marketing, Sony Mobile Communications, “Počnúc tým, čo je vo vnútri – technológie svetovej triedy až po nový elegantný, sofistikovaný dizajn – tieto smartfóny predstavujú všetko, čo potrebujete a možno aj niečo navyše. Posunuli sme hranice Sony ešte ďalej prostredníctvom našich nových produktov na nahrávanie a pozeranie filmov aj počúvanie hudby na maximum.”

 Xperia XZ2

Zábava na maximum

Naša vlajková Xperia XZ2 posúva vaše zážitky zo sledovania do extrému – má rozšírený 5.7” HDR Full HD+ 18:9  displej , takže sa môžete ponoriť do svojich obľúbených filmov a ďalšieho obsahu vo výnimočných farbách a kontrastoch. Navyše, nielen že môžete pozerať existujúci HDR obsah, s využitím Sony TV technológie  BRAVIA®, X-reality™ pre mobilné zariadenia, vylepší obsah na kvalitu takmer na úrovni High Dynamic Range (HDR), takže aj keď streamujete videá, pri prehrávaní získate lepšiu kvalitu, takmer ako filmový zážitok.

Vytvorená pre špičkové a jedinečné zážitky zo zábavy, XZ2 prináša nový zážitok z dotyku, takže sledovania filmov a obľúbených seriálov môžete aj precítiť. Využíva najnovší Sony systém dynamickej vibrácie – Dynamic Vibration System – ktorý analyzuje audio dáta a umožní vám ešte intenzívnejšie vnímať dej filmov, kvalitu hier a emócie videií. Podeľte sa s priateľmi o svoje obľúbené videá vďaka výkonným predným stereo reproduktorom smartfónu XZ2. Vďaka priestorovému ozvučeniu S-Force Front Surround sú našimi doteraz najhlasnejšími Xperia reproduktormi.

O vysokokvalitný zvuk sa už tradične postarajú odborné znalosti Sony v oblasti audio technológií so skutočne autentickým ozvučením Hi-Resolution Audio  spolu s DSEE HX technológiu pre najvyššiu kvalitu zvuku. Kvalita je zaručená po pripojení k bezdrôtovým reproduktorom alebo slúchadlám, vďaka vynovenej Bluetooth technológii LDAC, ktorá prináša kvalitu zvuku blížiacej sa kvalite High-Resolution Audio .

 Extrémne možnosti pre video a fotenie

Motion Eye™ kamera ide do extrému a dostáva prelomový upgrade s celosvetovo prvým 4K HDR nahrávaním v smartfóneI  s použitím formátu HLG (Hybrid Log Gamma). Teraz skutočne môžete zachytiť realitu v úžasných kontrastoch, s detailmi a živými farbami a zdieľať ich alebo uploadovať na kompatibilný HDR TV alebo YouTube, aby ste si obsah mohli pozrieť v realistickej kvalite. Nahrávanie videa so Super slow motion video je tiež vylepšené s rýchlosťou 960fps teraz aj vo Full HD, aby vaše úžasné momenty boli ešte fascinujúcejšie. Kamera Motion Eye™ vám ponúka všetky skvelé funkcie fotografovania, ktoré môžete od značky Xperia očakávať, spolu s inteligentnými ovládacími prvkami, ako napríklad prediktívne snímanie (Predictive Capture) s detekciou pohybu a úsmevu, spúšťaním automatického zaostrovania a prediktívneho automatického zaostrovania. Vďaka týmto špičkovým prvkom a tiež funkcii rýchleho spustenia fotoaparátu (Quick Launch and Capture) vám nikdy nič neujde.

Skutočne jedinečným a vzrušujúcim spôsobom ako zachytávať spomienky pomáha aj aplikácia 3D Creator, ktorá je teraz ešte flexibilnejšia pre 3D scanovanie. Môžete nielen robiť 3D scany objektov alebo tvárí priateľov za menej ako minútu použitím hlavnej kamery, môžete tiež urobiť 3D scan seba samého použitím predného fotoaparátu – oživíte svoj selfie záber v 3D a budete mať nekonečné možnosti 3D svete avatarov. A rovnako je teraz tiež dostupné post-spracovanie, s ktorým dosiahnete ešte vyššiu kvalitu 3D scanov. Navyše, keď dokončíte svoj 3D scan alebo selfie, môžete to priamo z 3D Creatora zverejniť na svoj Facebook účet.

  Očarujúci nový dizajn

Všetky tieto skvelé zážitky prichádzajú zabalené v novom dizajne s fluidným 3D skleneným povrchom, ktorý sa postará o jednoliaty formát pre bezproblémové a príjemné držanie v ruke. Elegantný dizajn je v kontraste s jej pevným exteriérom a odolné sklo Corning® Gorilla® Glass 5 s kovovým rámom dodajú ešte väčšiu odolnosť a nádherný prémiový povrch. Jej štyri rôzne povrchové úpravy ponúkajú nádherné odrazy a lesk z každého uhla, vďaka krásnemu sklu a prúdeniu svetla a smartfón bude dostupný v štyroch farebných prevedeniach – priezračnej striebornej (Liquid Silver), tekutá čierna (Liquid Black), hlboká zelená (Deep Green) a popolavá ružová (Ash Pink). S certifikáciou IP65/IP68  je XZ2 skonštruovaná tak, aby odolala ošpliechaniu a rozliatiu vody , takže už nemusíte váhať, či môžete vziať hovor aj v daždi.

 Špičkový výkon na maximum

Vďaka špičkovej mobilnej platforme Qualcomm® Snapdragon™ 845 s X20 LTE vám XZ2 poskytne fascinujúce užívateľské zážitky s bleskurýchlou rýchlosťou pripojenia (až do 1.2Gbps) s Gigabit LTE riešením druhej generácie, aby si užívatelia mohli vychutnávať moderný životný štýl aj pri práci či zábave. Napríklad, vďaka super rýchlemu sťahovaniu môžete mať nový diel svojho obľúbeného TV seriálu len za 20 sekúnd .

Pri všetkých možnostiach rýchlosti a výkonu určite chcete mať istotu, že to vaša batéria vydrží. A XZ2 to určite vydrží. S veľkou 3180mAh batériou a doteraz najefektívnejšou kontrolou spotreby energie vďaka mobilnej platforme 845 môžete svoj smartfón používať po celý deň. Užitočné funkcie batérie Xperia smartfónov, ako sú Smart Stamina, režim STAMINA ako aj Battery Care  a technológia adaptívneho nabíjania Qnovo, ktoré pomáhajú udržiavať dobrý stav batérie a zabezpečia jej dlhšiu životnosť. Pre bezproblémové nabíjanie je tu tiež bezdrôtová nabíjania dokovacia stanica (WCH20 ) a ďalšie kompatibilné Qi nabíjačky. Jednoducho stačí položiť svoju XZ2 na dokovaciu stanicu a dať ju nabíjať aj bez potreby zapojenia do zásuvky.

 Xperia XZ2 Compact

Najlepšie Sony technológie v kompaktnom dizajne

Ako silný favorit vlajkového radu Xperia, prémiový kompaktný smartfón XZ2 Compact ponúka ešte väčšie veci. Prináša zábavu z veľkej obrazovky priamo do vašej dlane vďaka svojmu 5” HDR Full HD+ rozšírenému displeju , čo z neho robí najkompaktnejší 5” smartfón na svete . S veľkou obrazovkou a výkonnými stereo reproduktormi je predurčený na to, aby bol tým najlepším kompaktným zariadením pre zábavu.

Podobne ako u jej „veľkého brata“ XZ2, aj tu je množstvo prémiových aktualizácií, ako napr. všetky inovácie Motion Eye™ pre rok 2018, vrátane 3D Creator pre selfie fotenie a Full HD super spomalené zábery ako aj prémiové statické fotenie.  Taktiež obsahuje celú škálu Sony technológií vylepšujúcich  audio zážitky, ako sú Hi-Res Audio a predné stereo reproduktory, vďaka ktorým si môžete užívať špičkovú zábavu. Tento malý, ale mocný smartfón je vybavený  najnovšou a doteraz najrýchlejšou mobilnou platformou Qualcomm® Snapdragon™ 845.

Dokonale prepracovaná XZ2 Compact má rovnakú dizajnovú filozofiu ako XZ2, s rovnako zaobleným telom, čo vám zabezpečí ten najlepší komfort pri držaní. Odolnosť zabezpečuje pevný exteriér, vrátane odolného skla Corning® Gorilla® Glass 5, vysoko odolného polykarbonátu odolnému proti poškriabaniu, certifikácie IP65/IP68 a kovového rámu. Je vyrobený v štyroch krásnych farebných prevedeniach s hladkým matným povrchom – strieborno biela, čierna, machová zelená a koralová ružová.

 Príslušenstvo

K dispozícii bude množstvo doplnkového príslušenstva, vrátane krytu Style Cover Touch a stojanu Style Cover Stand v príslušných farbách pre oba modely.

Dostupné bude tiež príslušenstvo na nabíjanie  – bezdrôtová nabíjacia dokovacia stanica (WCH20)  pre jednoduché nabíjanie a rýchlonabíjačka Quick Charger UCH12W , ktorá vám za pár minút nabíjanie poskytne celé hodiny výdrže batérie. S novou 2-smernou Style USB Audio & Bluetooth® náhlavná súprava (SBH90C) si môžete vychutnávať hudbu a bezdrôtové hovory vo vysokej kvalite cez pripojenie kábla USB Type-C™, ktoré ponúka zvuk vo vysokom rozlíšení s priamym digitálnym USB výstupom. Tiež sa bude počas počúvania nabíjať cez smartfón Xperia, takže keď sa batéria začne vybíjať, môžete sa jednoducho prepnúť. Otvorená stereo náhlavná súprava (STH40D) ponúka ľahké a pohodlné duálne počúvanie a Xperia Ear Duo využíva akustické prednosti značky Sony, ktoré prinášajú bezdrôtové  ‘otvorené’ stereo slúchadlá, takže môžete počúvať hudbu, mať prístup k informáciám a komunikovať a zároveň počujete aj zvuky okolitého sveta. K dispozícii je tiež USB Type-C™ 2-in-1 kábel (EC270), aby ste si zvuk mohli vychutnávať aj so slúchadlami bez Bluetooth a zároveň si mohli nabíjať telefón. Dostupnosť si, prosím, overte u lokálnych operátorov a predajcov.

Dostupnosť

Xperia XZ2 a XZ2 Compact budú celosvetovo dostupné od marca 2018 a oba modely budú vybavené operačným systémom Android™ 8.0 Oreo.

Pohľad na inovácie kamerových technológií

My v Sony vieme, aká dôležitá je v smartfóne sofistikovaná kamera, takže naďalej posúvame hranice možností. Na MWC predvedieme našu novú kamerovú technológiu s ultra vysokou citlivosťou, ktorá má schopnosť vidieť, čo bolo doteraz nevidené – vrátane záberov pri extrémne slabom osvetlení. Nová duálna kamera a novo vyvinutý procesor na fúziu obrazového signálu od Sony, ktorý umožňuje spracovanie obrazu v reálnom čase, máte možnosť robiť zábery v extrémne tmavých podmienkach, vďaka doteraz nevídanej citlivosti ISO 51200 pri fotení a ISO 12800 pri nahrávaní videa, čo bolo doteraz možné len s fotoaparátmi/kamerami s vymeniteľnými šošovkami. Ultra vysoká citlivosť užívateľom umožní robiť jasnejšie zábery s menším obrazovým šumom a rozmazaním . Táto technologická inovácia, ktorá u nadšencov fotenia vyvolá chuť fotiť alebo natáčať.

Značky: