Projektor prinesie do vrecka 120-palcový obraz, nech ste kdekoľvek.

Predaj by sa mal spustiť v Európe počas apríla za približne 400€. Mini projektor dokáže premietať zo vzdialenosti 3,5 metra. Pri 105 lumenoch dokáže zobraziť obraz s uhlopriečkou až 120-palcov. Vzhľadom na technické možnosti projektora a jeho konštrukcia, dokáže projektor ponúknuť rozlíšenie obrazu 854 x 480 pixelov.

Projektor ponúka automatickú korekciu premietaného obrazu v prípade, že obraz z projekcie je vysielaný pod uhlom, alebo na nerovný podklad.

So vstavanou 5000 mAh batériou môžete používať projektor približne dve hodiny. Aby ste zamedzili krátkemu použitiu na batériu, MP-CD1 je možné projektor napájať cez USB-C port a môžete ho dokonca zapojiť do napájacej zásuvky.

Pico power

Použitie portu USB-C je dobrý krok od Sony, lebo kým väčšina projektorov používa vlastné sieťové adaptéry, tak v Sony použili čoraz  rozšírenejší port USB-C, ktorý poskytuje univerzálnosť pripojenia.

Vďaka rozhraniu HDMI zariadenie dokáže premietať obsah z rôznych zdrojov, ako sú napríklad počítače a herné konzoly. K dispozícii je tiež voliteľný samostatný konektor HDMI, ktorý umožňuje bezdrôtové pripojenie, takže tak môžete prenášať obsah zo smartfónov alebo tabletov.

Sony projektor má rozmery 83,0 mm x 16,0 mm x 150,0 mm a môžete ho schovať do dlane, alebo do vrecka. Pri hmotnosti 280 gramov by sa malo stále ešte jednať o zariadenie, ktoré viete pohodlne prenášať.

Spoločnosť Sony uviedla, že zariadenie príde do predaja v Európe v apríli za 400 €. Cena je pomerne vysoká, ale je to daň za mobilitu, ktorú mini projektor ponúka.

zdroj: techradar

Prečítajte si aj:

Poznáme ceny Sony Xperia XZ2, XZ2 Compact a tiež to, čo bude pribalené k predobjednávkam (doplnené)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.