Na rozdiel od nového Xboxu nevyzerá ako malý počítač.

Sony oficiálne predstavilo konzolu PlayStation 5 a ukázalo, ako bude vyzerať. Novinka zaujme futuristickým dizajnom – zariadenie pôsobí ako z budúcnosti alebo zo sci-fi filmu. A zároveň poteší tým, že ešte stále vyzerá ako konzola.

PlayStation 5 je pomerne štíhle zariadenie, ktoré bude možné používať v režime na výšku alebo naležato. K dispozícii bude v dvoch verziách, s UHD Blu-ray mechanikou a v digitálnej verzii bez optickej mechaniky.

Cena a dostupnosť nebola oficiálne oznámená, avšak Sony plánuje spustiť predaj novinky koncom roka 2020. Technické špecifikácie sú známe, tie sme už dávnejšie porovnali s chystaným Xboxom Series X. Nájdete ich v tomto článku.

Obe konzoly novej generácie budú využívať NVMe SSD úložiská a sú postavené na upravenom procesore a grafickej karte od AMD. Xbox Series X by mal ponúknuť o niečo vyšší papierový výkon, avšak konzola od Microsoftu vyzerá ako malý počítač. PlayStation 5 bude mať rýchlejšie úložisko a dizajn tradičnej hernej konzoly.

Veď posúďte sami:

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

PlayStation 5 a Xbox Series X: Toto sú oficiálne technické špecifikácie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit