Spoločnosť sa možnože vráti ku starému spôsobu označovania smartfónov Xperia.

Podľa dostupných informácií je tak možné, že pripravované smartfóny Xperia XA3 a XA3 Plus budú v skutočnosti pomenované ako Xperia 10 a Xperia 10 Plus. Samozrejme, v prvom rade má ísť o odstránenie písmena X z názvoslovia modelov a možno spoločnosti tak ide aj o zjednodušenie označovania.

Pokiaľ sa na toto označovanie a zmenu pozrieme trochu obšírnejšie, tak aj pripravovaná vlajková loď Xperia XZ4 sa nakoniec môže predstaviť pod iným, ako zaužívaným označením vlajkového modelového radu XZ. Preto prichádzajú do úvahy aj niektoré ďalšie kombinácie v označovaní.

Xperia XZ4 tak môže byť predstavená aj ako Xperia 10Z, ale je možné sa s týmto názvom “pohrať” aj v iných kombináciách. Napríklad, Xperia 10X, aj keď toto označenie považujeme za pomerne nepravdepodobné, keďže z modelov XA3 sa X úplne vytratilo. Skôr sa tak prikláňame k návratu ku “koreňom” a Sony môže obnoviť používanie samostatného písmena Z, ako odkaz na modelovú líniu Xperia Z. Či bude Z pred, alebo za číslom, si netrúfame hádať.

Séria X bola predstavená v roku 2016. Následne sa rozdelila na prémiový modelový rad XZ a strednú triedu smartfónov XA. Čo sa týka celej línie Xperia, tak jej začiatky sa datujú až do roku 2008, kedy bol predstavený aj prvý zástupca – Xperia X1. Pokiaľ rátame správne, tak desiate výročie modelového radu bolo pred niekoľkými mesiacmi.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Sony sa vracia k výrobe inteligentných náramkov. Aj klasické Rolexky môžu byť smart

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.