Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony dnes predstavuje FE 35mm F1.4 GM (model SEL35F14GM) – najnovší prírastok do uznávaného radu fullframových objektívov G Master, ktorý prináša prvotriednu kvalitu obrazu a nádherný bokeh pre široké výrazové možnosti v extrémne kompaktnom a ľahkom tele.

Model FE 35mm F1.4 GM je nevyhnutnosťou pre používateľov systému E-mount od Sony, v kombinácii s telami fotoaparátov Sony sa môže pochváliť vyspelým systémom ostrenia – dokonale sa tak hodí pre široké spektrum použitia, ako je napríklad snímanie krajiny, portrétov alebo života v uliciach, a to ako pre fotografovanie, tak aj pre nakrúcanie videí.

„Cieľom spoločnosti Sony je naplniť svet emóciami vďaka spojeniu sily kreativity a technológií. Preto sme navrhli objektív FE 35mm F1.4 GM tak, aby dokázal dokonale zachytiť okamihy, ktoré by sme si chceli uchovať navždy,“ uviedol Yann Salmon Legagneur, riaditeľ produktového marketingu divíze digitálneho zobrazovania spoločnosti Sony Europe. „Vďaka výnimočnému rozlíšeniu a technológii inteligentného ostrenia, ktoré prichádzajú v ľahkej konštrukcii a kompaktných rozmeroch, sa jedná o nenahraditeľný objektív, ktorý je nekompromisný pokiaľ ide o kvalitu snímok.“

Výnimočné rozlíšenie kompaktného objektívu

Pokročilá optická konštrukcia a výrobné technológie spoločnosti Sony zabezpečujú výnimočné rozlíšenie, nádherný bokeh a precízny výkon ostrenia tohto kompaktného objektívu, ktorý sa pohodlne vojde do dlane. Váži len 524 gramov s rozmermi iba 76 mm v priemere x 96 mm a priemerom filtrov Φ 67 mm. Model FE 35mm F1.4 GM sa môže pochváliť pokročilou optickou technológiou, ktorá zabezpečuje špičkový kontrast a výnimočné rozlíšenie. Dva extrémne asférické členy (XA) efektívne zabezpečujú špičkové rozlíšenie po celej ploche snímky. Kompaktný 35mm objektív nie je iba ľahko prenosný a dobre ovládateľný, ale funguje obdivuhodne skvelo v ťažkých svetelných podmienkach. Sklenený člen ED a ďalšie zdokonalené optické členy efektívne potláčajú chromatickú aberáciu a fialové okraje pre dychberúce výsledky.

Nádherný bokeh pre široké možnosti výrazu

Clona modelu FE 35mm F1.4 GM má vďaka konštrukcii s 11 lamelami takmer kruhový tvar – to je vzácna vlastnosť pri ľahko prenosnom objektíve. Precízna kontrola sférickej aberácie vo fáze navrhovania aj vo fáze výroby prispieva k nádhernému bokehu, ktorý je pre rad G Master typický a zabezpečí, aby fotografované objekty skutočne vynikli.

Dva inovatívne členy XA umožňujú zachytenie neuveriteľne pôsobivých snímok zblízka. Kombinácia maximálnej clony F1,4 a možnosti zvoliť tu pravú vzdialenosť na snímanie (minimálna zaostrovacia vzdialenosť je iba 27 cm s maximálnym zväčšením 0,23x v režime automatického ostrenia) zabezpečujú špičkové ovládanie a úchvatný bokeh pri fotografovaní aj pri nakrúcaní videí.

Pokročilé zaostrovanie pre dokonalejšie zobrazenie

Dva lineárne motory XD (extreme dynamic) od Sony zabezpečujú vysokú efektivitu pohonu, ktorá je nevyhnutná pre precízne automatické ostrenie a sledovanie zaostrených objektov. Výsledkom je výnimočné rozlíšenie pri fotografovaní na akúkoľvek vzdialenosť. Špičkové ovládacie algoritmy, vyvinuté špeciálne pre lineárne motory s označením XD Linear Motors, zlepšujú odozvu a presnosť ovládania. Zároveň minimalizujú vibrácie a hluk, takže je chod AF tichý a plynulý. Špičkové zaostrenie možno dosiahnuť tiež pri snímaní vysokou rýchlosťou.

Linear Response MF je ideálny pre docielenie kreatívnych ostriacich efektov pri nakrúcaní videa, pretože zabezpečuje, že zaostrovací krúžok reaguje na jemné ovládanie pri ručnom zaostrovaní. Rotácia zaostrovacieho krúžku sa premieta priamo do zodpovedajúcej zmeny zaostrenia, takže ovládanie je okamžité a presné.

Profesionálne ovládanie a spoľahlivosť

FE 35mm F1.4 GM ponúka plne profesionálne ovládanie s tlačidlom na uzamknutie zaostrenia, prepínačom režimu ostrenia, ktorý podporuje plynulé a efektívne ovládanie. Pri nakrúcaní videa je možné vypnúť cvakanie clonového krúžku. S telom fotoaparátu so senzormi APS-C alebo Super 35 sa tento objektív dá používať ako štandardný objektív, ktorý je ekvivalentom objektívu s ohniskovou vzdialenosťou 52,5 mm. Vďaka tomu je model FE 35mm F1.4 GM dokonalou voľbou na nakrúcanie videí. Tlačidlu uzamknutia zaostrenia je možné pomocou tela fotoaparátu priradiť niekoľko ďalších funkcií, čo zabezpečí priamy prístup k funkciám, ktoré sú pre fotografov a tvorcov videí zásadne dôležité. Tento objektív bol navrhnutý tak, aby bol spoľahlivý, má konštrukciu odolnú proti prachu a vode[1] a fluórovú povrchovú úpravu predného člena, ktorá odpudzuje vodu, olej a ďalšie nečistoty.

Cena a dostupnosť

Nový objektív FE 35mm F1.4 GM bude dostupný od konca januára s približnou maloobchodnou cenou 1 700 €. Viac o produkte nájdete tu: https://www.sony.sk/electronics/objektivy-fotoaparatu/sel35f14gm

Rad exkluzívnych príbehov, videí a skvelého nového obsahu nasnímaného pomocou najnovších fotoaparátov a ďalších produktov Sony nájdete na stránkach https://www.sony.co.uk/alphauniverse. Európsky fotografický portál Sony je k dispozícii v 22 jazykoch a ponúka detaily o produktových novinkách, súťažiach a aj aktuálny zoznam akcií v jednotlivých krajinách.

Produktové video k novému objektívu FE 35mm F1.4 GM

[1] 100% odolnosť proti prachu a vlhkosti nie je zaručená.

Značky: