Výrobné kapacity nepokrývajú dopyt. 

Spoločnosť nie je schopná uspokojiť dopyt po novej konzole, najmä kvôli stavu trhu. Sony síce pripravuje novú verziu Sony PlayStation 5, ale “na lepšie časy sa zatiaľ neblýska”. Vo všeobecnosti ide iba o malé vylepšenie. Nejde tak o redizajn, ktorý spoločnosť Sony už avizovala, aby sa vyriešili problémy s dodávkami. Finančný riaditeľ spoločnosti, žiaľ, vo svojom vyjadrení neupresnil, na čo všetko sa Sony zameriava.

PlayStation 5 teraz dostane do výbavy iba nový Wi-Fi modul. Môže tak ísť vylepšenie, ktoré zabezpečí pre konzolu obe pásma bezdrôtového pripojenia. Technický a obchodný analytik Roberto Serrano ako prvý zaznamenal túto informáciu a zverejnil ju na Twitteri. Nový Wi-Fi modul bude prvým vylepšením, ktoré nová generácia konzoly dostane. Škoda, že tento krok nebude mať priaznivý vplyv na lepšiu dostupnosť konzoly.

Redizajn, o ktorom informovalo Sony,  sa na prvý pohľad javil ako rozsiahly projekt, ktorý je pre konzolu mladšiu ako jeden rok neobvyklý. Tentokrát sme sa ho zatiaľ nedočkali. Podľa dostupných informácií môže Sony zmeniť architektúru čipu AMD na moderných 6 nm. Údajne by mohlo ísť aj o zoštíhlenie dizajnu.

Sony zatiaľ neupresnilo, ako má v pláne prepracovať konzolu PS5 krátko po jej uvedení na trh. Aj redizajn si bude vyžadovať, aby spoločnosť dostala výrobu pod kontrolu. Niektoré správy stále naznačujú, že konzola PlayStation 5 bude aj v roku 2022 stále nedostatkovým tovarom.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Podcast Dotyk: V lete si možno najnovšiu hernú konzolu, notebook či dokonca práčku nekúpite

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.