Budúci rok plánuje spoločnosť Sony predstaviť zaujímavú novinku. Jedná sa o prenosnú klimatizáciu, ktorú bude možné ovládať prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Reon Pocket je kompaktná klimatizačná jednotka, ktorá sa zmestí do vrecka umiestneného na zadnej strane špeciálneho trička. Projekt spočiatku hľadal investorov cez crowdfundingovú kampaň, no krátko na to celý projekt zobralo pod seba Sony.

Samotné zariadenie neupravuje vzduch. Využíva Peltierov jav, vďaka ktorému je zariadenie schopné bez hluku znížiť alebo zvýšiť teplotu vzduchu. Peltierov jav sa bežne používa v laboratórnych podmienkach pre vedecké účely.

Ilustrácia od spoločnosti Sony prezentuje ochladenie vzduchu na chrbte používateľa z 36 na 23 stupňov Celzia. Reon Pocket je ovládaná pomocou aplikácie, pričom prenos dát umožňuje Bluetooth. Zlou správou je však výdrž batérie, ktorá má predstavovať menej než dve hodiny.

Začiatkom budúceho roka má Sony svoju prenosnú osobnú klimatizáciu predstaviť v Japonsku. Odhadovaná cena má byť v prepočte približne 105 eur.

Zdroj: 9to5Mac

Prečítajte si aj:

Trump sa stretol s technologickými firmami: Google a ďalší dostali zelenú na spoluprácu s Huawei

Značky: