Japonská spoločnosť iba začiatkom roka predstavila vlajkový model Xperia 1.

Udialo sa tak na výstave MWC 2019 v Barcelone. Sony je známe tým, že predstavuje až dva vlajkové modely ročne a tejto tradícii sa nechce vzdať ani v tomto roku. Berlínska IFA je významnou výstavou, kde by sme začiatkom septembra mali spoznať dva nové telefóny s označením J8210 s J8010. Tieto informácie sa dostali na verejnosť v súboroch UAProf. 

Ďalší zdroj uvádza smartfóny s označením SPHINX a HORUS. Pri týchto označeniach si už môžeme všimnúť aj prítomnosť 5G modemov. Je celkom pravdepodobné, že model s označením J8210 je vrcholovým modelom, pretože aktuálna vlajková loď Xperia 1 nesie označenie J8110.

Na druhej strane označenie Xperia 2 nemusí byť zaručene názov novej vlajkovej lode, nakoľko prichádzajú do úvahy aj ďalšie označenia, ako napríklad Xperia 1 Premium alebo Xperia 1 5G. Dávnejšie informácie naznačovali aj prichádzajúci model Xperia 1v/1s, ktorý by sa mal predstaviť 9. júla v Tokiu. Smartfón by mal obsahovať trojitý fotoaparát umiestnený na ľavej strane zadnej steny.

Špecifikácie dvoch uniknutých zariadení sú zatiaľ veľkou neznámou, avšak z dostupných informácií sa dalo vyčítať, že model J8210 bude mať rozlíšenie displeja 1920 × 1080 pixelov, čo je štandardné rozlíšenie pre pomer strán 16: 9. Zdá sa však, že model J8010 má už rozlíšenie 3840 × 1644 pixelov, čo je rovnaké ako v prípade Xperie 1.

Do predstavenia oboch modelov je ešte dostatok času. Je preto možné, že rozlíšenie obrazovky pri modeli J8210 sa môže pokojne zmeniť aj na 2880 × 1440 pixelov, čo by sa nám páčilo oveľa viac. Sony vraj pripravuje aj skladateľný smartfón Xperia F s 5 G modemom. Dokonca je celkom možné, že aj k nám zavíta nedávno predstavený kompaktný model Xperia Ace, ktorý sa dočkal aj globálne dostupnosti.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Sony Xperia ACE oficiálne: Poteší všetkých, ktorí čakali na Xperiu XZ4 Compact

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.