Kúpiť kompaktný smartfón s dobrou výbavou je v dnešnej dobe skutočne náročné.

Japonská spoločnosť Sony sa stále drží tradície a pripravila malý smartfón s dobrou výbavou. Výrobca síce nikdy neuviedol na globálny trh model Xperia XZ4 Compact, ale nakoniec si svoju cestu na svetlo sveta prerazil podobný model – Xperia Ace.

Nový kompaktný smartfón má 5-palcový LCD displej s rozlíšením FullHD+ a pomerom strán 18: 9. Vpredu sa po dizajnovej stránke musíme vrátiť nejaký ten rok naspäť, pretože novinka prichádza s klasickými veľkými rámčekmi okolo displeja, vrátane stereo reproduktorov a výraznej 8 Mpx selfie kamery.

O výkon sa postará Snapdragon 630 spolu so 4 GB pamäte RAM a 64 GB úložného priestoru, ktorý je možné rozšíriť pomocou microSD kariet. Na zadnej strane môžeme vidieť jeden 12 Mpx snímač, vrátane LED blesku. Na pravej bočnej strane smartfónu sa nachádza dobre umiestnený snímač odtlačkov prstov a tlačidlá na reguláciu hlasitosti.

Vzhľadom na veľkosť displeja je 2 700 mAh kapacita batérie zvolená veľmi rozumne. Telefón je možné dobiť cez USB-C. Samozrejmosťou je nadstavba od Sony, ktorá beží na Androide 9. Konštrukcia smartfónu je „klasické Sony“ a ponúka zvýšenú odolnosť voči vode a prachu, na úrovni IP68. Vo výbave nechýba ani NFC a 3,5 mm audio výstup pre slúchadlá.

Predobjednávky začínajú dnes s tým, že oficiálny predaj bude spustený 1. júna za cenu 48 600 JPY, čo je v prepočte približne 399 eur. Dostupnosť tohto zaujímavého smartfónu pre náš trh zatiaľ nebola oznámená.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 2 na prvých obrázkoch: Pripravuje výrobca aj kompaktnú verziu Xperie 1?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.