Prvotné náznaky sa objavili už pri oznámení, ktoré ohlásilo koniec vývoja aplikácie Xperia Weather.

Od tohto kroku sa tiež očakávalo, že Sony začne využívať pre svoju budúcu generáciu smartfónov čisté prostredie Androidu. Aj keď sa tieto informácie dostali na verejnosť, tak bolo pomerne málo pravdepodobné, že by Sony len tak odstavilo svoj vynikajúci launcher.

Nakoniec sa ukázalo, že sa Sony naozaj nehodlá vzdať svojej vlastnej nadstavby a pracuje na nástupcovi launchera Xperia Home.

V súčasnosti nie je jasné, aké zmeny a vylepšenia Sony plánuje. Vzhľadom na to, že sa spoločnosť úplne rozhodla prerušiť práce na pôvodnej nadstavbe Xperia Home je zrejmé, že sa bude sústrediť na úplne nové rozhranie, ktoré bude lepšie využívať gestá z prichádzajúceho Androidu P.

Aktuálne japonská spoločnosť nemôže odhaliť žiadne podrobnosti o dátume predstavenia alebo nových funkciách. Nevie sa ani ako dlho sa nový spúšťač pripravuje. Očakáva sa, že takisto ako v prípade beta (DP) testovania Androidu P na Xperii XZ2, by Sony mohlo v budúcnosti uvoľniť  beta verziu aj pripravovaného spúšťača. Tak by sme mohli mať informácie k dispozícii skôr, ako bude nástupca nadstavby Xperia Home oficiálne vydaný.

Zdroj: Phonearena

Prečítajte si aj:

Ktorá vlajková loď fotí najlepšie? Porovnali sme Huawei P20 Pro vs. Samsung Galaxy S9 vs. Sony Xperia XZ2 vs. iPhone X

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.