Podľa japonských médií spoločnosť pripravuje ďalší vlajkový smartfón.

Ten by mal pochopiteľne využívať nástupcu čipsetov Snapdragon 855 a 855+. Prvý dôkaz takéhoto SoC sa objavil na distribučnom serveri firmvéru spoločnosti Sony.

Čipset má interné označenie SM8250 a môžeme predpokladať, že ide o rovnakú čipovú sadu, ktorá by mala v konečnom dôsledku niesť označenie Snapdragon 865. Zdroj uvádza, že samotný čip bude vyhotovený v dvoch prevedeniach – klasický model so 4G konektivitou a druhý s integrovaným 5G modemom. Aj spoločnosť Huawei predstavila čipset Kirin 990 v rovnakom vyhotovení.

Ponuka dvoch verzií čipsetu by aj počas roka 2020 dávala stále zmysel, pretože nie každý výrobca bude chcieť v prípade 5G čipu zaplatiť vyššie nadobúdacie poplatky za niečo, čo používatelia v globálnom meradle až tak nevyužijú. 

Nie je však jasné, či spoločnosť Sony ponúkne svoju budúcu vlajkovú loď s oboma možnosťami pripojenia, ale je vysoká pravdepodobnosť, že tak nakoniec urobí. Rovnako môžeme predpokladať, že novú vlajkovú Xperiu spoznáme už začiatkom roka 2020 na MWC v Barcelone.

Zdroj: AndroPlus

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 5 oficiálne: Xperia 1 v kompaktnom prevedení (doplnené)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.