Alebo to bude rolovateľný tablet?

Rok 2019 je rokom skladateľných zariadení a s týmto segmentom experimentuje prakticky každý známy výrobca. Podľa najnovších špekulácií medzi ne patrí aj Sony a japonská spoločnosť chce tento koncept posunúť ešte o úroveň vyššie – pripravuje rolovateľné mobilné zariadenie. Ťažko povedať, či ho nazývať smartfónom alebo malým tabletom, avšak umožní aj telefonovanie.

O existencii tohto zariadenia informuje Max J., ktorý je známy svojim účtom na sociálnej sieti Twitter @Samsung_News_. Prostredníctvom neho zverejňuje svetu neoficiálne informácie a tie sa často neskôr potvrdia. Max tvrdí, že vie o existencii prototypov, ktoré Sony teraz testuje a ktoré by mali byť základom pre finálnu verziu rolovateľného smartfónu/tabletu.

Max tvrdí, že zariadenie využíva displej od LG a má 3220 mAh batériu. Sony tiež testuje použitie fotoaparátu s 10× priblížením. Finálna verzia zariadenia by mala obsahovať procesor Snapdragon 855 s modemom X50 a na trh by sa mala dostať na prelome roka 2019 a 2020. Sami sme zvedaví, či sa tak stane.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Budúcnosť je tu: LG vyrobilo rolovateľný OLED televízor. Predávať ho začne už na jar. Pozrite si ho na videu (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit