Na zvyšujúci počet fotoaparátov sme si začali postupom času zvykať.

Dnešné smartfóny majú už štandardne dva fotoaparáty, pričom aktuálnym rekordérom je Nokia 9 PureView s až 5 objektívmi. Ak budeme dôverovať novému úniku, tak sa môžeme tešiť na to, že čoskoro spoznáme smartfón, ktorý bude mať na zadnej strane až 6 fotoaparátov. Sony tak posunie preteky o čo najvyšší počet fotoaparátov na novú úroveň. Zvýši sa aj kvalita?

Podľa spoľahlivého zdroja by mala japonská spoločnosť pripravovať smartfón so 6 fotoaparátmi. Momentálne sa nevie, ako budú tieto senzory usporiadané a rovnako sa ani nevie ich presné určenie. Predpokladá sa, že šesticu budú dopĺňať dva selfie fotoaparáty.

Aj keď ešte nevieme s určitosťou povedať, ktoré typy objektívov nájdeme v novinke, môžeme predpokladať, že hlavný objektív bude dopĺňať teleobjektív, ultraširokouhlý objektív a ToF senzor. Zvyšné dva, by mohli byť monochromatické senzory na zachytenie čo najvyššieho počtu detailov, hlavne pri slabom osvetlení. V prípade predných fotoaparátov sa predpokladá, že primárny fotoaparát doplní jeden širokouhlý.

Maketa smartfónu so 6 fotoaparátmi

Smartfón od Sony je zatiaľ v ranom štádiu vývoja, takže dizajn predného panela je v súčasnosti nejasný. Nedávno vydaná Xperia 1 a séria Xperia 10 naznačujú určité smerovanie dizajnu. To by sa malo pravdepodobne zmeniť s príchodom nového smartfónu a pomer 21 : 9 sa môže opäť vrátiť do „bežného normálu„.

Pokiaľ zoberieme v úvahu počet fotoaparátov, tak tento zatiaľ záhadný smartfón môže byť ďalšou vlajkovu loďou spoločnosti, čo nám dáva presnejší časový údaj predstavenia. Pokiaľ zoberieme v úvahu polročné predstavovanie vlajkových lodí, tak novinky sa môžeme dočkať už na jeseň tohto roka. Zatiaľ ostatné hardvérové parametre nie sú známe, ale ten počet fotoaparátov je výzvou hlavne pre dizajnérov.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Nokia 9 PureView s piatimi fotoaparátmi. Toto sú jej možnosti

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.