Japonská spoločnosť vo februári predstaví svoju vlajkovú loď pre rok 2020.

Počas barcelonskej udalosti by sme mali spoznať model Xperia 5 Plus, ktorý sa môže nazývať aj ako Xperia 1.1. Zatiaľ čo spoločnosť Sony nezverejnila žiadne podrobnosti o svojom pripravovanom smartfóne, na začiatku tohto mesiaca sa objavili rendery tohto modelu a odhalili stereo reproduktory a až päť fotoaparátov priamo na zadnej strane.

Sony Xperia 5 Plus alebo Sony Xperia 1.1. Zdroj: OnLeaks

Sony Xperia 5 Plus alebo Sony Xperia 1.1. Zdroj: OnLeaks

Pokiaľ zoberieme v úvahu najnovšie informácie, tak zostava fotoaparátov bude obsahovať 64 Mpx senzor, periskop a dva 12 Mpx moduly (veľký 1/1.5″ senzor + ultraširokouhlý objektív). K dispozícii bude aj 2 Mpx ToF senzor na meranie hĺbky scény.

Môžeme predpokladať, že 64 Mpx modul bude použitý v kombinácii s teleobjektívom na kratšie vzdialenosti, pričom periskop by mohol zabezpečiť až 5× priblíženie. Xperia 1.1 by mala prirodzene obsahovať čipset Snapdragon 865 s podporou 5G pripojenia. Xperia 1.1 dostane do výbavy aj 4K HDR OLED displej s uhlopriečkou 6,6-palca a vysokým pomerom strán 21:9. 

Ešte viaceré detaily o modeli Xperia 1.1 nie sú momentálne známe. Očakávame, že s blížiacim sa MWC 2020 ich pribudne viac.

Zdroj: Androidnext

Prečítajte si aj:

Pozrite si technické parametre Xiaomi Mi 10 Pro: Niektoré nadchnú, iné môžu sklamať

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.