Čínsky gigant sa chystá na prvú veľkú udalosť v tomto roku.

Začiatkom februára predstaví vlajkové smartfóny Mi 10 a Mi 10 Pro. Za posledných niekoľko týždňov sme zaznamenali o týchto smartfónoch viac únikov. Najnovšie pochádzajú z Číny, kde sa objavila snímka obrazovky – O telefóne – zo Xiaomi Mi 10 Pro.

Obrázok naznačuje, že telefón dostane 16 GB RAM a 512 GB vnútornej pamäte, spolu s ďalšími veľmi zaujímavými špecifikáciami. Doteraz sme ešte nemali možnosť vidieť smartfón so 16 GB RAM a na trhu zatiaľ existuje len niekoľko zariadení, ktoré majú 12 GB pamäť RAM, takže buď sa pozeráme na revolúciu, alebo uniknuté informácie nie sú až tak pravdivé, ako sa na prvý pohľad zdá.

Nie je však prekvapujúce, že na obrázku sa nachádza čipset Snapdragon 865. Displej s uhlopriečkou 6,4-palca a Full HD+ rozlíšením už nie je tak prevratný údaj, ako vyššie spomenutá pamäť RAM. Očakávame však, že dostane vysokú obnovovaciu frekvenciu na úrovni 120 Hz, ktorá sa javí ako trend pre rok 2020 a treba ho očakávať pri smartfónoch viacerých výrobcov.

Fotoaparáty budú štyri a zdá sa, že by sme sa skutočne mohli dočkať senzoru s rozlíšením 108 Mpx. 

Batéria by mala podľa obrázka prísť s kapacitou 5 250 mAh a už sme mali možnosť vidieť, že telefón je certifikovaný na používanie výkonnej 65 W nabíjačky. Tá dokáže aj takto veľkú batériu nabiť za približne 35 minút.

O pripravovaných telefónoch Xiaomi Mi 10 a Xiaomi Mi 10 Pro stále nepoznáme pomerne veľkú časť parametrov. Jedno je však isté – tieto smartfóny budú jedny z prvých, ktoré budú poháňané čipsetom Snapdragon 865.

Zdroj: DroidHolic,Weibo

Prečítajte si aj:

Peter odporúča: Kvalitná ochrana aj pre váš smartfón

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.