Japonský gigant sa pokúšal prednedávnom priniesť do svojich smartfónov dnes už bežný pomer strán 2 : 1 a nakoniec všetkých tento rok predbehol s extra vysokým pomerom 21 : 9.

Xperia 1 je skutočne vysoká, ale na druhej strane je to osviežujúci prístup spoločnosti k dizajnu moderných smartfónov. Kameňom úrazu môže byť v prípade Sony akurát cenovka. Našťastie Sony je veľmi produktívny výrobca, ktorý predstavuje svoje vlajkové lode v 6 mesačnom cykle. Už teraz sa môže pripravovať na reparát a podľa nových informácii to robí dobre. Presvedčiť sa o tom môžeme pri prvom pohľade na Xperiu 2.

Na základe informácií, ktoré poskytli OnLeaks a CashKaro, môžeme očakávať, že nový telefón bude vyzerať veľmi podobne ako jeho predchodca. Podľa renderov je zrejmé, že pripravovaná novinka bude celosklenená, pričom jediný väčší rozdiel oproti predchodcovi je vidieť na zadnej strane. Trojica fotoaparátov sa presunula na ľavú stranu zariadenia.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Pokiaľ patríte k zástancom menších zariadení, tak v Sony vypočuli požiadavky používateľov kompaktov a novinka by mala priniesť menší displej a tým pádom aj celé telo by malo byť menšie. Pri pomere 21 : 9 bude celková šírka smartfónu stále prijateľná aj pri uhlopriečke 6,1-palca (Xperia 1 má 6,5-palcový displej a šírku tela iba 72 mm).

Informácie prichádzajú aj s ďalšími špecifikáciami zariadenia. Xperia 2 by mala obsahovať čipset Snapdragon 855, vrátane 6 GB pamäte RAM a 3 000 mAh batérie, čím by sa konfigurácia v podstate zhodovala s predchodcom. Ibaže v prípade tohto smartfónu môžeme vďaka menšiemu displeju počítať s lepšou výdržou na batériu. Zatiaľ však nepoznáme bližšie parametre fotoaparátov. V tejto oblasti má spoločnosť čo vylepšovať a nová spolupráca so Zeiss môže priniesť očakávaný výsledok.

V úvahu by sme mohli zobrať aj ďalší možný scenár a tajomná Xperia 2 môže byť nakoniec iba kompaktnou alebo odľahčenou verziou Xperie 1. Čo tak Sony Xperia 1R?

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Displej v Sony Xperia 1 bude fungovať takmer stále v rozlíšení 4K

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.