Redukcia by mala byť súčasťou predajného balenia. Nebude však podporovať rýchle nabíjanie.

Sony Xperia XZ2 sa zaradila do neustále sa zväčšujúceho zoznamu smartfónov, ktoré neobsahujú 3,5 mm jack. Spoločnosť argumentuje novým dizajnom a nedostatkom miesta a tiež aj čoraz väčšou popularitou bezdrôtových slúchadiel. Bez ohľadu na dôvod, 3,5 mm jack na novej vlajkovej lodi značky Xperia nenájdete.

Sony rieši absenciu jacku pre pripojenie káblových slúchadiel k telefónu podobne ako ostatní výrobcovia – do balenia pribalí redukciu z USB-C portu na 3,5 mm jack. Pribalená redukcia by však mala obsahovať aj samostatný kábel s USB-C portom, takže ju bude možné využiť na počúvanie hudby alebo pripojenie mikrofónu a zároveň aj na nabíjanie telefónu. To je nadštandardné riešenie, obvykle je súčasťou balenia iba obyčajná redukcia na pripojenie slúchadiel alebo mikrofónu.

Informáciu o pribalenej redukcii k Xperii XZ2 priniesol portál gsmarena vo svojej recenzii, v ktorej sa odvoláva na vyjadrenie spoločnosti Sony. Zatiaľ nie je známe, či bude redukcia na 3,5 mm jack a nabíjací USB-C port súčasťou dodávky v každom regióne, resp. ako tomu bude na Slovensku. Faktom však je, že Sony oznámilo kábel EC270, ktorý ponúka rovnakú funkcionalitu a bude sa dať kúpiť aj samostatne. Očakávame, že práve tento kábel bude súčasťou balenia Xperie XZ2, minimálne v niektorých regiónoch.

Sony EC270

Zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Poznáme ceny Sony Xperia XZ2, XZ2 Compact a tiež to, čo bude pribalené k predobjednávkam (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit