Známy dizajn a stále bez výrezu.

Spoločnosť Sony má vo zvyku predstavovať vlajkové lode každých šesť mesiacov. Vzhľadom na to, že model XZ3 bol predstavený v auguste, tak je aj v celku pochopiteľné, že už teraz sa začínajú objavovať prvé úniky nástupcu. Niekoľko uniknutých fotografií nateraz odhaľuje pravdepodobný vzhľad, zopár základných funkcií, vrátane počtu fotoaparátov.

Rendery pochádzajú od OnLeaks a MySmartPrice, takže podľa ich doterajšej spoľahlivosti sa už teraz môžeme s najväčšou pravdepodobnosťou pozerať na (takmer) konečný dizajn, pripravovanej vlajkovej lode od Sony, pre prvý polrok 2019.

Ak teda budeme brať v úvahu uniknuté fotografie, tak dobrou správou je, že smartfón nedostane ani tentokrát výrez a pomer displeja by tak mal pravdepodobne ostať zachovaný na hodnote 18 : 9 (podľa niektorých zdrojov, by sa mohol pomer displeja navýšiť až na hodnotu 21 : 9). Je pravdepodobné, že displej sa oproti XZ3 ešte o niečo zväčší, na 6,5-palca. Vďaka hornému rámiku, by mala byť aj predná kamera a senzory umiestnené klasickým spôsobom.

V zadnej časti zariadenia je vidieť zostavu troch kamier, čo je pomerne veľkým prekvapením, nakoľko sa Sony bránilo čo i len širšiemu zavedeniu duálnych fotoaparátov, s výnimkou modelu Xperia XZ2 Premium. Momentálne ešte nepoznáme bližšie parametre a funkcie fotoaparátov. Pri pohľade na zadnú stenu zariadenia nie je dokonca vidieť ani čítačku odtlačkov prstov. S najväčšou pravdepodobnosťou Sony nepoužije čítačku odtlačkov prstov v displeji, takže je možné, že senzor sa opäť vráti na bočnú hranu presne tam, kde sa nám to páči.

Po dizajnovej stránke by malo ísť stále o lesklú sklenenú konštrukciu, pričom už aj v prípade smartfónov od Sony sa budeme musieť pri modelovom rade XZ, nadobro rozlúčiť s 3,5 mm jack portom. Plány spoločnosti ohľadne predstavenia takisto zatiaľ nie sú známe. Môžeme iba predpokladať, že sa Xperie XZ4 najskôr dočkáme počas februára, na výstave MWC 2019.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Fototest vlajkových lodí: iPhone XS vs. Huawei Mate 20 Pro vs. Samsung Galaxy Note 9 vs. Sony Xperia XZ3

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.