Japonská spoločnosť pozýva do Barcelony, na MWC 2019.

Počas blížiaceho sa MWC, má naplánovanú vlastnú konferenciu, ktorá sa bude konať 25. februára (o 8:30 SEČ). Počas uplynulej výstavy CES v Las Vegas, spoločnosť Sony príliš veľa vody nenamútila, aj keď sa predpokladalo, že práve počas nej predstaví aspoň sériu zariadení Xperia XA3.

Sony pozýva na MWC do Barcelony, konferencia sa uskutoční 25. februára

Je pravdepodobné, že spoločnosť sa chce počas MWC v Barcelone prezentovať už oveľa výraznejšie. Aspoň to naznačujú zástupcovia Sony, keď spomenuli, že počas výstavy by sme sa mali dočkať zásadných vylepšení v oblasti fotografovania a chcú poskytnúť oveľa lepší zážitok z používania fotoaparátu v smartfóne. Týmto výrokom nepriamo naznačili, že by sme koncom februára mali spoznať novinku iba v podobe klasického modelu Xperia XZ4, pričom menší Compact má už svoje dni pravdepodobne spočítané.

Tento dohad môže byť aj pomerne nepresný, nakoľko sa na internete objavili ochranné púzdra práve pre smartfón Xperia XZ4 Compact, od spoločnosti Olixar. Už dávnejšie sme mohli vidieť ochranné púzdra pre model Xperia XZ4, pričom práve spoločnosť Olixar môžeme zaradiť ku spoľahlivejším zdrojom informácií.

   Puzdro Sony Xperia XZ4C • Čítačka odtlačkov prstov + tlačidlá hlasitosti • Detail dizajnu • 3,5 mm konektor 

Konštrukcia smartfónu zodpovedá vykresľovaniu založenom na CAD s jedným fotoaparátom v ľavom hornom rohu zadnej steny a s vôbec nie tak malými rámčekmi okolo displeja, ako by sme možno očakávali. Toto vyobrazenie je samozrejme až do samotného predstavenia smartfónu iba ilustračné.

Výrobcovia ochranných púzdier majú k dispozícii iba rozmery zariadenia, ovládacie prvky a informácie o umiestnení výrezov pre porty, aby vedeli pripraviť ochranný obal pre zariadenie v dostatočnom predstihu. Na obrázkoch je opäť vidieť čítačka odtlačkov prstov, ktorá sa vrátila na bok hliníkového rámu, ako aj 3,5 mm konektor pre slúchadlá. Najviac potešia tlačidlá na ovládanie hlasitosti, ktoré zostali na pravej strane zachované.

Nie je vylúčené, že počas MWC v Barcelone sa predstavia aj noví zástupcovia z modelového radu XA a L. Pokiaľ by sa predsalen počas výstavy predstavila Xperia XZ4 Compact, a vykreslenia od spoločnosti Olixar by boli nakoniec presné (iba jeden fotoaparát), tak je tu vysoký predpoklad, že modelová línia Compact zariadení sa presunie z TOP kategórie, bližšie k zariadeniam strednej triedy. Ibaže by to tak nebolo.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi ako technologický líder? Predstavuje prototyp novej generácie čítačky odtlačkov prstov v displeji

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.