Zubnú kefku Soocas Soocare X3 testujeme dlhodobo a používame ju na každodenné čistenie zubov. Ak hľadáte kvalitnú sonickú zubnú kefku za rozumnú cenu, možno ste ju práve našli. Špeciálnu akciu na túto kefku nájdete na konci článku. Teraz stojí iba 34,42 eur

Dizajnový kúsok vo vašej kúpeľni

Zubná kefka má pekný, minimalistický dizajn s jedným centrálnym tlačidlom, ktoré slúži na jej zapnutie a prepínanie režimov čistenia. V hornej časti zubnej kefky je v rovnakej farbe krúžok, ktorý vkusne oddeľuje telo kefky od čistiacej hlavice. V našom prípade používame elegantné čierne prevedenie so zlatým tlačidlom. V prednej časti sú tiež signalizačné diódy. Sú jemne spracované a ukazujú práve spustený čistiaci režim, signalizáciu synchronizácie s aplikáciou a stav nabitia batérie.

Obsah balenia zubnej kefky Soocas Soocare X3 z Gearbestu. Pribalený je aj konektor pre európske zásuvky

V jej tele je skrytý výkonný motorček, ktorý dokáže rozkmitať štetiny v priemere 35 000-krát za minútu. Toľko pohybov s obyčajnou kefkou by sme nezvládli. Vďaka svojmu tvaru sa nám zubná kefka veľmi dobre drží v ruke a počas čistenia sa nekĺže.

Samotným dizajnovým kúskom je aj nabíjačka. Tá má špecifický tvar s hranatým otvorom, do ktorého sa zubná kefka vloží. Nabíjanie 1000 mAh batérie trvá približne 16 hodín a na jedno úplné nabitie nám vydrží 25 dní, ako uvádza výrobca. Tento údaj je pri dvoch čisteniach zubov denne. Akonáhle si zuby čistíte častejšie, prevádzková doba sa skráti.

Zubná kefka sa predáva aj v bielo-zlatom prevedení

Funkcie drahej zubnej kefky

Hoci nejde o zubnú kefku, za stovky eur, Soocas dokáže ponúknuť funkcie drahej zubnej kefky. V ponuke sú výrobcom preddefinované štyri čistiace režimy (klasické intenzívne čistenie zubov, čistenie citlivých zubov, starostlivosť o ďasná, bieliaci režim). Čistiaci režim trvá dve minúty a je možné ho prispôsobiť v aplikácii.

K zubnej kefke je dodávaná aj čistiaca hlavica, ktorá má vlákna DuPont Tynex Classic. Ide o certifikované vlákno, ktorého končeky sú zaoblené tak, aby čo najlepšie doľahli na zuby, dobre ich vyčistili a zároveň neničili zubnú sklovinu.  Aj po mesiaci používania nebadať na vlákne opotrebenie. Hlavice sú dodávané vo vzduchotesnom obale a sú sterilizované UV žiarením. Jednu hlavicu je možné používať 90 dní, po tomto termíne ju výrobca odporúča vymeniť za novú, najmä kvôli množeniu baktérií. Výmenu hlavice sleduje aj aplikácia. Hoci k zubnej kefke je dodávaný iba štandardný tvar čistiacej hlavice, v e-shope je možné doobjednať si aj čistiacu hlavicu pre citlivé zuby, alebo hĺbkovo čistiacu hlavicu, ktorá je vhodná napríklad pre fajčiarov.

Čistiace hlavice sú sterilizované UV žiarením a sú vyrobené z certifikovaného vlákna DuPont

Pekná aplikácia so štatistikami

Ak patríte medzi používateľov, ktorí radi sledujú štatistiky, máme pre vás dobré správy. Kefka má peknú mobilnú aplikáciu pre Android aj iOS. Volá sa Soocas a je dostupná aj v slovenských obchodoch s aplikáciami.

Na úvodnej obrazovke aplikácie vidíte ohodnotenie posledného čistenia, ale aj stav batérie a zostávajúci počet dní pre použitie čistiacej hlavice

Po spárovaní zubnej kefky sa automaticky načíta stav batérie a rovnako počet dní, koľko ešte môžete používať čistiacu hlavicu. Ak si zuby čistíte pravidelne, potom v aplikácii môžete sledovať štatistiky čistenia. Za každé čistenie dostávate body, čo vás môže motivovať dodržiavať celkový časový limit čistenia a zároveň aj pracovať na technike čistenia zubov. Synchronizáciu aplikácie treba previesť vždy manuálne, potiahnutím úvodnej obrazovky smerom nadol. V nami testovanej verzii nikdy proces synchronizácie neprebehol automaticky bez nášho spustenia. Počas čistenia zubov sa kefka s aplikáciou synchronizovať nedá.

Zbieranie ocenení vás môže motivovať v pravidelnom čistení zubov či v  zlepšovaní techniky čistenia

V histórii nájdete presné údaje, kedy ste si zuby čistili, ako ste si vyčistili zubný povlak a podobne. Zároveň zbierate aj ocenenia (achievements), napríklad za prvých 7 dní čistenia, 60 dní kontinuálneho čistenia a podobne. Nám sa počas testovania stávalo, že aplikácia nezaznamenala niektoré čistenie, napríklad ak sme si zuby čistili v jeden deň ráno, na obed aj večer a aplikáciu sme synchronizovali až po poslednom čistení, prvé dva záznamy v aplikácii chýbali, čo je škoda. Ak vám však v prvom rade ide o dokonale čisté zuby, potom dokážete takéto detaily prepáčiť. Je tiež možné, že to vyrieši aktualizácia firmvéru, ak výrobca nejaký uvoľní.

S históriou čistenia sme mali občas problém, niektoré čistenia zostali nezaznamenané

Vlastný čistiaci režim

V aplikácii si môžete prispôsobiť čistiaci režim tak, aby čo najviac vyhovoval vašim potrebám. Čas čistenia je možné predĺžiť až na 2,5 minúty. Zvoliť si môžete ochranu pred špliechaním, aby sa kmitanie oddialilo o niekoľko sekúnd, kým si zubnú kefku so zubnou pastou dáte do úst a zároveň, aby sa po programe klasického čistenia spustilo na záver či už 30 sekúnd bieliaceho režimu, masáže ďasien alebo 10 sekúnd režimu čistenia jazyka.

Čistiaci režim si dokážete prispôsobiť svojim potrebám

Naše skúsenosti po mesiaci

Treba povedať, že doteraz sme na čistenie zubov používali oscilačnú zubnú kefku a skúsenosti so sonickou zubnou kefkou sme nemali. Zvykli sme si na ňu veľmi rýchlo. Pocit čistých zubov je výrazný. Zubnú kefku netreba pritláčať k zubom, ale iba jemne prikladať a prechádzať  tak, aby hlavica bola z časti na ďasne a na zube. Hoci existuje množstvo video návodov a aj odporúčaní od zubných lekárov, ako si čistiť zuby, vám vyhovujúci spôsob si nájdete.

Rozdiel pri čistení sonickou zubnou kefkou je ten, že štetiny kmitajú zhora nadol, zubná pasta sa vďaka tomu dostane lepšie aj do medzizubných priestorov. Ak si však myslíte, že o medzizubné priestory sa ďalej nemusíte starať, nie je to tak. Určite odporúčame používať aj klasickú medzizubnú kefku.

Za nás môžeme povedať, že  by sme sa už ku klasickej manuálnej alebo oscilačnej kefke nevrátili. Pocit čistých zubov je s čistením so sonickou kefkou neporovnateľný. Aj samotné kmitanie štetín pri Soocas X3 je pozorovateľné voľným okom.

thumbs-up-icon

Výhody

  • pocitovo veľmi čisté zuby
  • kvalitné vyhotovenie
  • výdrž 25 dní na jedno nabitie
  • rôzne režimy čistenia
  • možnosť nastaviť si vlastný režim

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • aplikácia má niekedy problém so synchronizáciou
  • neobsahuje cestovné puzdro

Cena so špeciálnou zľavou

Zubnú kefku je možné kúpiť cez zahraničný e-shop Gearbest.com. Teraz je dostupná len za 34,42 eur, ak si ju objednáte cez tento link.
Cena je konečná, vrátane dopravy na zvolenú adresu na Slovensku. Gearbest dodáva k nabíjačke aj koncovku pre európske zásuvky, nakoľko dodávaná nabíjačka je pre čínsky trh.

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.