Vďaka jej kompaktným rozmerom si ju môžete zobrať kamkoľvek.

Mechanická klávesnica SPC Gear GK630K, v novom farebnom prevedení Onyx White a superrýchlymi prepínačmi Kailh Red, je ideálnym riešením pre náročných hráčov, ktorí sú často mimo domu a požadujú vysoký komfort a funkčnosť. Hneď na prvý pohľad zaujme svojim dizajnom, ktorý je inšpirovaný kameňom Onyx. Hlavnou výhodou klávesnice sú jej rozmery a kvalitné vyhotovenie. Celému dizajnu dodáva šmrnc aj bočné RGB podsvietenie klávesov.

SPC Gear GK630KZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
SPC Gear GK630K

Konštrukcia

Klávesnica je dostupná vo viacerých prevedeniach. Pre tých najnáročnejších je pripravená verzia s mechanickými spínačmi Kailh Red, ktoré majú extrémnu životnosť až 50 miliónov kliknutí. Okrem toho je na stláčanie klávesov potrebný iba veľmi nízky tlak, vďaka čomu sa táto herná klávesnica hodí na hranie FPS titulov alebo rôzne herné turnaje.

Samotné klávesy sú veľmi tiché a odolné a vyznačujú sa vysokou tuhosťou. Vyrobené sú technológiou Double Injection, vďaka ktorej sa dosiahol jedinečný dvojfarebný “Pudding” povrch a vysoká odolnosť proti oderu, čiže sa nemusíte obávať, že by sa klávesnica pri hraní rýchlo opotrebovala.

SPC Gear GK630KZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
SPC Gear GK630K

SPC Gear GK630K neobsahuje numerickú časť, s čím musíte pred jej kúpou počítať. Toto riešenie zároveň ponecháva na stole viac miesta pre myš a hráč môže mať počas hrania ruky bližšie pri sebe. 

Klávesnica je po konštrukčnej stránke veľmi kvalitná a pôsobí hodnotným dojmom. Vrchná časť je zosilnená hliníkovým krytom, takže klávesnica je mimoriadne pevná, čo sa môže hodiť napríklad po prehratom turnaji alebo pri prenášaní v batohu. 

SPC Gear GK630KZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
SPC Gear GK630K

Individuálne prispôsobenie

Viacfarebné RGB podsvietenie umožňuje prispôsobiť vzhľad klávesnice presne podľa preferencií hráča. Pestré farby dopĺňajú aj rôzne svetelné efekty, ktoré je takisto možné prispôsobiť, alebo aj celkom vypnúť. Najviac sa nám však páčil efekt, ktorý po stlačení konkrétnej klávesy vysielal z jedného miesta pulzujúce jednofarebná vlny. Každý z efektov možno dodatočne konfigurovať pomocou softvéru alebo aj rýchlo prepínať pomocou klávesových skratiek. 

SPC Gear GK630KZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
SPC Gear GK630K

Klávesy s Pudding dizajnom vynikajúco osvetľujú klávesnicu a aj hráčov stôl. Ide o veľmi efektné riešenie, vďaka ktorému sú aj bočné strany klávesov podsvietené. Pre ešte pohodlnejšie používanie je možné sklon klávesnice dodatočne upraviť dvojpolohovými nožičkami, čiže celkovo klávesnica ponúka až tri polohy pre pohodlné hranie. Klávesnica je vybavená USB-C portom, do ktorého je možné zapojiť ľubovoľne dlhý kábel. 

Vo výbave klávesnice sa nachádza aj funkcia N-Key Rollover, ktorá je plne anti-ghostingová. To znamená, že bez ohľadu na počet súčasne stlačených klávesov si môžete byť istí, že každý z nich bude počítačom zaregistrovaný. Klávesnica je tak pripravená aj na tie najzložitejšie príkazy s viacerými súčasne stlačenými klávesmi.

SPC Gear GK630KZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
SPC Gear GK630K

Softvér

Po nainštalovaní softvéru získa hráč prístup k širokému spektru užitočných funkcií. Aj keď ide skôr o základné možnosti nastavenia klávesnice, tie používateľom umožňujú nastaviť typ RGB podsvietenia, jeho farbu, režim efektu, oneskorenie, ako aj vytvárať používateľské profily. Okrem toho ľahko použiteľný sprievodca makrami umožňuje uložiť zložité príkazy pod jednu klávesu.

Technické údaje:

  • Typ klávesnice: Mechanická
  • Typ prepínačov: Kailh Red
  • Počet klávesov: 87
  • Typ podsvietenia: RGB
  • Typ zástrčky: Pozlátené USB-C
  • Dĺžka kábla (m): 1,8
  • Odnímateľný kábel: ÁNO
  • Softvér: ÁNO
  • Programovateľné makrá: ÁNO
  • Podpora zápästia: NIE
  • Anti-Ghosting: Plný
  • Rozmery [mm]: 361,5 × 140 × 42,5
  • Hmotnosť [g]: 915

Sada obsahuje:

  • GK630K Klávesnica Onyx White Tournament Kailh Red RGB
  • Nástroj na odstránenie klávesov
  • Používateľská príručka

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Cooling PL.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.