AOC AG271UG je špičkovo vybavený herný monitor, ktorý kladie dôraz najmä na kvalitu obrazu. Ponúka rozlíšenie 3840 × 2160 a 27-palcovú uhlopriečku. Základom monitora je IPS panel s obnovovacou frekvenciou 60 Hz a dobou odozvy 4 ms. IPS panel produkuje jasnejšie a živšie farby v porovnaní s TN panelom, avšak má o niečo pomalšiu odozvu.

Výrobca sa taktiež v prípade tohto modelu rozhodol ísť cestou maximálneho možného rozlíšenia, a to na úkor obnovovacej frekvencie. Štandardne sa tiež stretávame so 144 Hz hernými monitormi, existujú už aj modely s 240 Hz frekvenciou. Tie sú určené najmä súťaživým hráčom. Ak preferujete kvalitu obrazu, pre hranie príbehových hier môže byť tento model lepšou voľbou.

Monitor ponúka štandardný dizajn herných monitorov AOC, ktorý je štýlový a zároveň praktický. Oceňujeme kvalitný stojan s možnosťou prispôsobenia natočenia, náklonu aj výšky. Monitor má HDMI 1.4 port a DisplayPort. Vo výbave nájdete 4 × USB 3.0 porty. Dva z nich sú umiestnené na chrbte, zvyšnú dvojicu nájdete na boku. Ide o dobrý kompromis. Na pravom boku taktiež nájdete držiak na slúchadlá.

Obrazovka má maximálny jas 300 cd/m2 a kontrast 1000 : 1. Vernosť zobrazenia farieb je na výbornej úrovni, v rámci testovania sme namerali priemernú odchýlku 1,7 a maximálnu odchýlku 3,5. Týka sa to vhodne upraveného štandardného režimu. Herné režimy zobrazenia majú úmyselne výraznejšie niektoré farby pre lepší zážitok z hier.

AOC AG271UG obsahuje viacero herných technológií, ako je režim zrýchlenia pre lepšiu odozvu alebo samostatný herný režim. V rámci nastavení si môžete prispôsobiť aj kontrast s dôrazom na osvetlenie tmavých miest. Uvidíte tak nepriateľa, ktorý sa skrýva v navonok úplne tmavom rohu. Nechýba ani filter modrého svetla. Monitor ponúka aj technológiu G-SYNC pre synchronizáciu obrazovky s grafickou kartou od firmy NVIDIA.

AOC AG271UG je kompletne vybavený 27-palcový monitor pre veľmi náročných hráčov. Jeho hlavným lákadlom je rozlíšenie 4K, praktické herné funkcie a najmä podpora technológie G-SYNC pre najlepší zážitok z hrania hier na počítačoch s grafickými kartami GeForce. Toto je asi prvý herný monitor, ktorý sme testovali a má vo výbave zároveň 4K rozlíšenie aj technológiu G-SYNC. Zodpovedá tomu však aj cena.

Cena: 648,90 EUR
Zapožičal: AOC

Hodnotenie:
+ Praktický dizajn
+ USB hub
+ 4K rozlíšenie a podpora G-SYNC
+ Kvalita displeja
– pre hráčov e-sport hier iba 60 Hz obnovovacia frekvencia
– pre plnohodnotné využitie monitora budete potrebovať skutočne výkonný PC

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit