Tak tento televízor sme si doslova zamilovali. HZ1500 od Panasonicu je typický model, ktorý si kúpi človek oceňujúci vernosť obrazu, tentokrát aj so zabudovaným subwooferom. Na test sme mali jeho 55-palcovú verziu.

Panasonic 55HZ1500

Základom HZ1500 je panel Master HDR OLED a procesor HCX PRO a tieto boli vyvinuté práve na to, aby tento televízor verne zobrazoval hollywoodske filmy. Špeciálny režim Filmmaker je zrovna určený na to, aby sa u vás film prehral bez akýchkoľvek umelých vylepšovaní a presne tak, ako to jeho režisér zamýšľal. Tento režim bol vytvorený v úzkej spolupráci s najlepšími svetovými režisérmi.

Výborný obraz

U streamovaného obsahu a filmoch na Blu-ray nosičov si vychutnáte plnú podporu HDR10+ a tiež DolbyVision. Práve pri norme Dolby Vision IQ sa využíva snímač vonkajšieho osvetlenia na to, aby bol obraz zobrazený dobre pri rôznych úrovniach osvetlenia. To sme si vyskúšali a naozaj Dolby Vision IQ odstraňuje efekt, keď máte síce film zobrazený verne, ale obraz je napr. za šera tmavý a nevidíte v ňom dobre všetky detaily. HZ1500 sa prispôsobí vyššej úrovni okolitého svetla a obraz zobrazí dobre.

Filmmaker Mode s technológiou Intelligent Sensing podporuje obsah vo formátoch HDR10 +, HDR10, HLG a SDR. HZ1500 používa systém ovládania Home Screen 5.0. Nová verzia prináša vylepšenia použiteľnosti, sú tu krajšie ikony, zobrazujú sa miniatúry odporúčaných titulov a pod.

Vynikajúci zvuk

Špecialitou tohto televízora sú však reproduktory. Je to vlastne celá sústava reproduktorov, ktorá vytvorí 360° efekt zvuku. Počujete ho kvalitnej v celej miestnosti. Reproduktory sú jasne viditeľné aj v zadnej časti televízora. Predtým, ako ho začnete používať, odpovedáte na otázke kde konkrétne je televízor vo vašej obývačke umiestnený – pri stene, ako ďaleko je strop a pod. Niektoré z reproduktorov totiž smerujú do stropu. Celkový zvukový výkon priamo z televízora je až 80 W.

Reproduktor pre Panasonic 55HZ1500

Reproduktor pre Panasonic 55HZ1500

Vytvorený zvuk je naozaj veľmi dobrý, je tu aj podpora pre Dolby Atmos. Plnohodnotnému subwooferu sa síce tento zvuk úplne nevyrovná, ale je to zatiaľ najvyššia kvalita zvuku z televízora, aký sme v našej redakcii testovali.

Diaľkové ovládanie z Panasonic 55HZ1500

Diaľkové ovládanie z Panasonic 55HZ1500

My sme televízor Panasonic HZ1500 testovali pri bežnom televíznom vysielaní slovenských a českých televízií, pripojili sme ho na Netflix a tiež YouTube. Najlepší zážitok dosiahnete práve pri Netflixe, kde čierna je naozaj veľmi dobre zobrazená a rovnako si tento televízor výborne poradí s dynamickým pohybom. Špeciálne upozorňujeme na zvuk, je to skutočný priestorový zážitok.

Tento televízor existuje v 55 a 65-palcovom vyhotovení. Na Slovensku sa 55-palcová verzia predáva za sumu 2299 eur.

Viac o televízoroch Panasonic 2020

 

 

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.