Nová platforma sa bude postupne šíriť do jednotlivých globálnych regiónov.

Spoločnosť Warner Bros. Discovery dokončila transformáciu streamovacích platforiem HBO Max a Discovery+ do jednej služby s názvom Max. Rebrandovaná streamovacia platforma je od dnešného dňa (23. 5.) už v prevádzke v USA a pridáva tiež dodatočný obsah pre najdrahšiu cenovú úroveň Max Ultimate, ktorá na tamojšom trhu stojí 19,99 dolára na mesiac. Toto predplatné umožňuje štyri súbežné streamy a 100 offline stiahnutých titulov.

Podľa údajov prevádzkovateľa vraj v novej službe bude okolo 1000 filmov a televíznych programov v kvalite 4K UHD, čo je údajne osemkrát viac ako v HBO Max. V tlačovej správe sa spomína, že u väčšiny používateľov služby Max budú ich aplikácie aktualizované automaticky, zatiaľ čo ostatní budú vyzvaní, aby si aktualizovanú aplikáciu stiahli ručne. Zákazníci HBO Max budú mať svoje profily, avatary, platobné informácie aj históriu sledovania automaticky prenesené do Maxu.

Max prináša tiež podporu Dolby Vision, Dolby Atmos a HDR 10, pričom niektoré televízne seriály a filmy budú k dispozícii vo vylepšenom režime 60 snímok za sekundu. Očakáva sa, že Max bude spustený v Latinskej Amerike ešte túto jeseň, zatiaľ čo Európa, Ázia a ďalšie regióny dostanú aktualizovanú službu v roku 2024.

Na Slovensku stojí HBO Max aktuálne 6,99 eura na mesiac, resp. 54,99 pri ročnej platbe, čo vychádza na 4,6 eura mesačne. Zatiaľ nie je jasné, či sa bude predplatné po konvertovaní na Max zvyšovať aj u nás, ale javí sa to ako pravdepodobné.

MaxZdroj: Max
Max

Zdroj: Press.wbd.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.