Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Kia predstaví na festivale Pohoda 2024 partnerstvo s League of Legends (LOL), ktoré zdôrazňuje moderné technológie a inovatívne myslenie
  • Zóna Kia Gaming Zone ponúkne návštevníkom interaktívne zážitky, turnaje League of Legends, tanecovanie cez Just Dance simulátor, či PlayStation zónu
  • Partnerstvo s LOL je víziou značky Kia spojiť sa s mladou generáciou, s ktorou zdieľa nadšenie pre nové technológie a inovácie

Po úspešnom minulom roku, bude značka Kia aj tento rok partnerom hudobného festivalu Pohoda, ktorý sa uskutoční v termíne od 11. do 13. júla 2024 na trenčianskom letisku. Tento ročník festivalu prinesie unikátne spojenie hudby, umenia, moderných technológií a gamingu, nakoľko Kia okrem vystavenia najnovších elektrických modelov, EV6 GT a EV9, prinesie hernú zónu, Kia Gaming Zone.

Spoločné hodnoty Kia a League of Legends

Kia zamerala svoju pozornosť na odprezentovanie dlhodobého partnerstva s jedným z najpopulárnejších e-športov na svete, League of Legends (LOL) a prinesie návštevníkom Pohoda festivalu hernú zónu s názvom Kia Gaming Zone.

Partnerstvo s League of Legends je kombináciou, ktorá otvára nové možnosti. Obe značky, ako Kia, tak aj LOL, zdôrazňujú inovatívne myslenie a pokrok v technológiách. Kia ako líder v automobilovom priemysle neustále prináša nové technológie a riešenia, ktoré uľahčujú každodenný život jej zákazníkov. Podobne League of Legends prináša nový pohľad na šport a zábavu, spájajúc milióny hráčov po celom svete.

Kia Gaming Zone plná zážitkov

Kia si pripravila pre návštevníkov festivalu Pohoda vzrušujúci program vo svojej hernej zóne, Kia Gaming Zone, ktorá bude rozdelená na päť častí. Hlavnou časťou bude LOL zóna, kde na 10 stolových počítačoch alebo na 6 herných notebookoch budú prebiehať turnaje v League of Legends, najlepší účastníci získajú reklamné predmety značky Kia. 

Ďalšie aktivity budú zamerané na najnovšie technológie, akými sú napríklad konzoly virtuálnej reality, v ďalšej časti 12 ľudí naraz môže hrať na 3 PlayStation konzolách futbal s virtuálnymi autíčkami, v štvrtej časti budú prezentované retro herné konzoly a účastníci budú mať možnosť vyskúšať vôbec prvé konzolové hry, nebude chýbať ani tanečná zóna Just Dance, kde o veľkú porciu zábavy a pohybu bude postarané najrozličnejšími tanečnými kreáciami.  Okrem uvedených aktivít, každý, kto navštívi Kia Gaminig Zone bude mať príležitosť odfotiť sa s cosplay LOL postavami, menom Diana a Jinx.

V sobotu 13. júla v Kia Gaming Zone bude influencer Oskar Barani žrebovať dvoch výhercov súťaže o lístky na európske finále LOL v Mníchove, čo je najprestížnejší európsky turnaj LOL.

Kia Gaming Zone bude otvorená vo štvrtok od 14:00 do 22:00 a v piatok a v sobotu od 10:00 do 22:00.

Plne elektrické portfólio značka Kia

Kia okrem zóny plnej e-športov odprezentuje na festivale Pohoda svoje najpopulárnejšie plne elektrické modely, super výkonnú EV6 GT a vlajkovú loď EV9.

Plne elektrická Kia EV6 GT s nulovými emisiami vďaka svojej schopnosti zrýchliť z 0 na 100 km/h za 3,5 sekundy je najvýkonnejšie sériové vozidlo, aké Kia kedy vyrobila, k čomu prispieva jeho elektrický systém pohonu s dvomi elektromotormi produkujúci výkon 585 k (430 kW) a krútiaci moment 740 Nm.

Kia EV9 je zase plne elektrické SUV navrhnuté a skonštruované pre moderný životný štýl v ére elektrifikácie. Priestranná a nápadná Kia EV9 je robustné, sofistikované a technologicky vyspelé vozidlo. Je k dispozícii ako šesť- alebo sedemmiestne vozidlo, ktoré v sebe spája odvážny štýl, prémiovú viacúčelovosť, všestrannú konektivitu a charakteristický dizajn značky Kia. Je to automobil pripravený na čokoľvek s dojazdom až 563 km. Určite sa oplatí navštíviť prezentáciu značky Kia na festivale Pohoda a zažiť na vlastnej koži aktivity, ktoré spájajú svet automobilového priemyslu a elektronických športov, keď sa na vás usmeje šťastie získate reklamný suvenír s logom Kia alebo elektromobil Kia na víkend.

Značky: