Príroda je dokonalým miestom na oddych a na získavanie nových nezabudnuteľných zážitkov. Turistika, wellness a oddych na takýchto miestach je priam balzam na dušu. Tak prečo niektoré aktivity nezorganizovať rovno v takomto prostredí?

Predstavte si, že sa nachádzate uprostred nádhernej horskej krajiny, kde čistý vzduch a zeleň všade navôkol, vás nutia zabudnúť na každodenné starosti. Takéto výhľady vám ponúka ubytovanie v Jasnej, vo Vysokých Tatrách, pri našich krásnych priehradách a iných nádherných miestach, ktorých je na Slovensku viac než dosť. Čas strávený na horách a v prírode poskytuje nielen úžasný únik od rušného života, ale aj príležitosť na skutočné prepojenie s prírodou. Či už hľadáte miesto pre firemný teambuilding alebo plánujete organizovať veľkú svadbu, tieto lokality ponúkajú neobmedzené možnosti, ako vytvoriť dokonalé prostredie pre každú takúto príležitosť.

Svadba v krásnom prostredí

Svadobné priestory na veľký deň D sú jednoznačne jednými z tých najhlavnejších vecí, čo si človek musí vopred zabezpečiť. Takýto priestor nie je niekedy ľahké nájsť, pretože práve on dodáva atmosféru celej udalosti a často sa stáva základným kameňom, na ktorom sa buduje všetko ostatné, od dekorácií až po samotný harmonogram. Pri výbere je nutné myslieť na viacero faktorov, ako veľkosť priestoru, služby, lokalitu a samozrejme aj atmosféru.

O nádhernú atmosféru sa vám ale rozhodne postará horské prostredie. Svadba v horskom prostredí je skutočne čarovným zážitkom, ktorý ponúka nezameniteľnú atmosféru a krásu, akú nenájdete nikde inde. Predstavte si, že si vymieňate sľuby a svadobné obrúčky v obklopení majestátnych vrchov, zatiaľ čo slnko zapadá a všetko navôkol sa ponára do nádherných teplých farieb prírody. Horská prostredie poskytuje nielen romantické kulisy, ale aj pocit pokoja a intimity, ktorý je pre takúto dôležitú udalosť ako vyšitý. Čistý vzduch a ticho od rušných ulíc a mesta len umocňujú jedinečnú atmosféru, ktorá z vášho veľkého dňa urobí nezabudnuteľný zážitok pre vás aj vašich hostí.

Nezabudnuteľná dovolenka na horách

Dovolenka na horách je jedinečným zážitkom, ktorý vám ponúkne nielen oddych, ale aj množstvo dobrodružstiev a krásnych spomienok. Hory poskytujú nádhernú prírodu, čerstvý vzduch a pokoj, čo je v súčasnom hektickom a rušnom svete veľmi potrebné a mnohými ľuďmi aj vyhľadávané. Či už patríte k vášnivým turistom, lyžiarom, alebo len hľadáte dokonalé miesto na relax, horská dovolenka vám má čo ponúknuť.

Jednou z najväčších výhod sú nádherné scenérie a možnosti prechádzok po turistických chodníkoch, ktoré vedú ku krásnym vodopádom a dychberúcim výhľadom. No a okrem toho pohyb je samozrejme výborná podpora imunity. Môžete chodiť v lete na túry, cyklistiku alebo skúsiť niečo viac adrenalínovejšie, ako napríklad paragliding. V zime si zas môžete vychnutnať lyžovačku alebo snowboarding.

Dovolenka na horách je tiež skvelou príležitosťou na relaxáciu vo wellness centrách, kde si môžete dopriať masáže a sauny s výhľadom na prírodu. Takže pokiaľ sa vám toho viac nakopilo a cítite, že potrebujete vaše telo odbremeniť od stresu a dožičiť mu úľavu, týmto výletom rozhodne nič nepokazíte.

Ideálne miesto na teambuilding

Väčšina firiem využíva ako také utuženie vzťahov, spolupráce a zábavy práve teambuilding. A keďže sa mnoho firiem nachádza priamo v mestách, kde je ruch na každom kroku, nie je niekedy na škodu zmeniť trochu lokalitu a takúto akciu usporiadať niekde v prírode. Počas týchto akcií v prírode sa môžu všetci zapojiť do rôznych aktivít, ako sú turistika, lezenie, cyklistika, splavovanie alebo nejaké tímové hry. Tieto činnosti vyžadujú spoluprácu a dôveru, čím sa posilňuje tímová súdržnosť. Spoločne prekonávanie prekážok, a či už ide o zvládnutie náročnej trasy alebo tímovú súťaž, vytvára silné putá. Ale nie je to len o zábave a aktivitách. Je to aj o učení sa a osobnom raste. Či už ide o schopnosti lídrov, alebo o kreativitu pri riešení problémov, prírodné prostredie poskytuje skvelé podmienky na rozvoj týchto zručností. No a ako skvelú spomienku si na takejto akcii môžete spolu vytvoriť krátke animované video. Tento projekt zahŕňa brainstorming, kreatívne myslenie a spoluprácu pri plánovaní a natáčaní. Vytvorenie takéhoto videa umožňuje tímu prebudiť svoju kreatívnu stránku a zároveň posilní zručnosti v komunikácii a plánovaní. Kolegovia sa môžu rozdeliť do menších skupín a pracovať na rôznych aspektoch videa, od scenára až po samotné natáčanie a postprodukciu. Jednak vám výsledný projekt bude slúžiť ako skvelá spomienka, ale tiež môže namotivovať aj ostatných zamestnancov, ktorí sa akcie nezúčastnili, aby budúci teambuilding už nevynechali.

Článok bol uverejnený v rámci spolupráce s Glidy.

Značky: