Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bezpečnostné a digitálne systémy organizácií sa dnes neobídu bez pripojenia na internet, ktorého výpadok, hoci len na pár minút, je proste nemysliteľný. V tomto článku sa dozviete, ako technológia LTE môže v prípade nečakanej poruchy hlavného pripojenia poskytnúť spoľahlivé záložné pripojenie.

Cloud, ktorého výhody dnes už sú obecne známe, prinútil mnohé organizácie k presunu minimálne niektorých aplikácií a služieb na verejné platformy. Možno vás prekvapí, že cloudové služby nie sú až takou novinkou, pretože väčšina z nás ich už niekoľko rokov používa k udržovaniu bezpečnostných aplikácií a zariadení v aktuálnom stave.

Digitálne zabezpečenie je na pripojení na internet úplne závislé a to isté v stále väčšej miere platí tiež o celej digitálnej infraštruktúre.

Problém, ktorý pochopí každý

A práve tu tkvie jedna slabina, pričom nemusíte byť raketový vedec, aby ste na ňu prišli. Pokiaľ sa neobídete bez pripojenia na internet, stačí jeho zlyhanie a problém je na svete. A keď má problém váš poskytovateľ pripojenia na internet, máte ho tiež vy. Môžete sa chrániť tým, že si zriadite dva ISP účty, avšak keď zlyhá vlastné fyzické pripojenie, čo sa nedá nikdy vylúčiť, potom nepochybne máte ešte väčší problém. Ideálnym riešením je teda využitie dvoch a viac ISP s rozdielnou technológiou prenosu dát.

Skutočne dobré riešenie v takýchto situáciách predstavuje technológia LTE. Pokiaľ sa nachádzate v mieste s kvalitným signálom 4G alebo 5G, potom vám LTE router poslúži ako veľmi praktická, spoľahlivá a cenovo dostupná záloha k vášmu hlavnému pripojeniu.

V ponuke značky Zyxel si vyberie každý

Spoločnosť Zyxel ponúka širokú paletu LTE produktov pre vnútorné, vonkajšie i mobilné použitie, takže dokáže splniť individuálne požiadavky každého zákazníka.

V poslednom roku sme svedkami výrazného nárastu dopytu po technológii LTE ako jednoduchom a rýchlom spôsobe, ako zaistiť vzdialené pripojenie zamestnancov na home office. Vedľa toho registrujeme medzi organizáciami aj ľuďmi pracujúcimi z domu zvýšený záujem o technológiu LTE ako zálohu k hlavnému pripojeniu, pričom sa domnievame, že jej využitie k tomuto účelu by mohlo byť ešte omnoho väčšie.

Vo svete, kde digitálne zabezpečenie a mnohé ďalšie aplikácie a služby celkom závisia na nepretržitom pripojení na internet, je životne dôležité mať záložný plán pre prípad jeho výpadku. A práve technológia LTE prináša riešenie, ktoré je nielen cenovo veľmi dostupné, ale tiež jednoduché z hľadiska nasadenia.

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer zo spoločnosti Zyxel

Značky: