Ak hľadáte nový smartfón za rozumnú cenu, v tom prípade by vašej pozornosti nemal ujsť najnovší prírastok smartfónovej rodiny nova od Huawei.

Model nova Y70 zaujme nielen štýlovým dizajnom, ale aj modernými funkciami, ktoré zdedil od svojich predchodcov. Teraz s vylepšenými funkciami prináša napríklad väčšiu batériu, s ktorou stačí smartfón nabíjať len raz za pár dní a mnoho ďalších. Prinášame zoznam štyroch “naj” dôvodov, prečo je nova Y70 ideálnym kandidátom na nový smartfón pre každého, kto chce dobre spracovaný smartfón za bagateľ.

Už žiadne časté nabíjanie

S 22,5W Huawei SuperCharge sa bude telefón nabíjať len krátkych desať minút, a fungovať nepretržite až 3 hodiny. Okrem toho, ak máte batériu nabitú na menej ako 5 %, zapnutím režimu úspory energie získate až 12 hodín v pohotovostnom režime, kým sa telefón vypne, takže sa môžete spoľahnúť, že vaše zariadenie vydrží aj pri extrémne nízkej úrovni nabitia.

Aj tak je otázne, či ho vôbec niekedy využijete. Telefón totiž dostal do výbavy batériu s mimoriadnou kapacitou až 6000 mAh. To znamená, že pri striedmom používaní ju stačí nabíjať len dvakrát týždenne, čo je v dnešnej dobe, kedy väčšina smartfónov vydrží na jedno nabitie sotva deň, už takmer utópia. Tvorcovia totiž implementovali až osem optimalizovaných oblastí spotreby spolu s jedinečnou technológiou inteligentnej úspory energie od Huawei. Telefón vďaka nej sám “myslí” na to, ako s energiou hospodáriť tak, aby vydržal bez nabíjačky čo najdlhšie.

Huawei nova Y70Zdroj: Huawei
Huawei nova Y70

6,75-palcový displej pre sledovanie vo veľkom

6,75-palcový displej Huawei FullView je v porovnaní s predchodcami teraz ešte väčší, krajší a detailnejší. S novým displejom môžete jednoduchšie sledovať obsah vo väčšej veľkosti, či už ide o streamovanie videí, hranie obľúbených hier alebo prezeranie fotografií z dovolenky.

Dizajn displeja je minimalistický, štipku elegancie mu dodáva úzky výrez, aby sa plocha obrazovky využila v maximálnej možnej miere. Okrem toho je pomer obrazovky k telu skutočne vysoký – až 90,26 % – čo ešte viac prispieva k zážitku zo sledovania obľúbeného obsahu.

Trojitý fotoaparát s umelou inteligenciou

Kto si dnes kupuje telefón bez toho, aby sa uistil, že má kvalitný fotoaparát? Ani v tomto prípade nova Y70 nezaostáva. AI Triple Camera, ako sa fotoaparát novinky oficiálne nazýva, sa skladá zo 48MP hlavného fotoaparátu s vysokým rozlíšením, 120° 5MP ultraširokouhlého objektívu a 2MP hĺbkového senzora. Každý z trojice prispieva svojou troškou k výslednej kvalite záberov.

Zadný objektív sa zasa postará o to, aby bolo na fotografiách dostatočné množstvo svetla, čo zvyšuje kvalitu a nastavenie fotografií. Je skvelý aj na zachytenie portrétov a scenérií. Ultraširokouhlý fotoaparát je ideálny na vtesnanie všetkých vašich priateľov do skupinovej fotografie, pretože širokouhlý záber umožňuje dostať do záberu viac obsahu. Hĺbkový senzor zase rozostrí pozadie obrázka a zachová zaostrenie na objekt s 3D zobrazením a presnou hĺbkou, pre Bokeh efekt ako z fotografickej príručky.

Tri fotoaparáty v spolupráci vytvárajú kvalitné zábery, ktorými zažiarite nielen na sociálnych sieťach. Vyhrať sa môžete aj s manuálnym nastavením či umelou inteligenciou, ktorá dokáže rozoznať, na čo sa práve telefón pozerá a automaticky upraví parametre výsledného záberu tak, aby vyzeral čo najlepšie.

Huawei nova Y70Zdroj: Huawei
Huawei nova Y70

Takmer nekonečné úložisko

Smartfón nova Y70 sa pochváli poriadnou dávkou úložného priestoru – až 128 GB vnútornej pamäte, čo v praxi znamená, až 170 epizód vášho obľúbeného seriálu, 13 000 skladieb či viac ako 60 filmov priamo vo vašom telefóne. Ak  by to náhodou niekomu nestačilo, je tu riešenie – stačí si zaobstarať kartu MicroSD, ktorá poskytne ďalších až 512 GB úložného priestoru! Vďaka tomu môžete zabudnúť na nepopulárnu hlášku “pamäť plná” a nutnosť priebežne vymazávať obsah mobilu.

A to najlepšie? Novinka od Huawei nespraví prievan ani vo vašej peňaženke – aktuálne ju kúpite už za 159 eur napríklad v sieti NAY. 

Článok vznikol v spolupráci s Huawei.

Prečítajte si aj: