Mať istotu, že vaše volanie či správy nikto neodpočúva, má v dnešnom svete pre isté skupiny cenu zlata. Atos Hoox for business je takým riešením a ponúka bezpečnú komunikáciu naprieč celým komunikačným reťazcom – od smartfónu cez použité aplikácie až po celú infraštruktúru.

Hoox for business prichádza s garanciou komplexnej ochrany dôverných údajov pre ľudí tak v súkromnom sektore ako aj vo verejnej sfére. Význam ochrany osobných údajov a zabezpečenia citlivých dát v poslednom roku významne narástol a podobný princíp ochrany mobilnej dátovej komunikácie je mimoriadne aktuálny. Bezpečná komunikácia je totiž narastajúcim problémom a Hoox umožňuje komunikovať v bezpečnom prostredí a v súlade s existujúcimi reguláciami.

O tom, že ide o zabezpečený hovor máte zreteľnú informáciu a môžete sa na to spoľahnúť

Hoox for business je kompletné riešenie, ktoré zaisťuje bezpečnosť mobilných používateľov vrátane nainštalovaných aplikácií, samotného zariadenia, ale aj infraštruktúry. Atos tento systém naozaj vyrába, pričom používa smartfón s upraveným operačným systémom Android a hardvér je založený na technológii Alcatel. Tento výrobca bol zvolený preto, lebo umožňuje prístup až k firmvéru a toto nie je možné napr. v prípade značiek Samsung, Apple alebo Huawei. Alcatel však poskytuje moderné telefóny.

Hoox zahŕňa tiež špecifické funkcie ako aj služby na správu a autentifikáciu aplikácií. Pre väčšie spoločnosti, bezpečnostné zložky a štátnu správu je tu možnosť kompletnej správy a zabezpečenia mobilnej dátovej komunikácie a predovšetkým úplná kontrola nad aplikačnou výbavou smartfónov. Atos má totiž vlastný aplikačný obchod Hoox Store, kde sa nachádzajú preverené aplikácie a sú tu aj také, ktoré umožňujú dnes obľúbené posielanie okamžitých správ.

Privátny obchod s preverenými aplikáciami

Bezpečná spolupráca vrátane konferenčnej funkcie

Komunikačné nástroje sú v Hoox integrované s natívnymi aplikáciami. Súčasťou sú aj doplnkové funkcie, šité na mieru skupinovej spolupráci – napr. hlasové konferencie pre viacerých používateľov, skupinové posielanie správ i hlasová schránka, to všetko je prirodzene bezpečné.

Súkromný aplikačný obchod

Ako sme spomenuli vyššie, komunikačná infraštruktúra Hoox for business obsahuje vlastný aplikačný obchod pre každú organizáciu. Tento priestor umožňuje delenie na biznisové ako aj všeobecné aplikácie. Všetky sú vopred otestované priamo Atosom a ten aj berie zodpovednosť za to, že budú bezpečné. To zaistí, že organizácie sa môžu spoľahnúť na bezpečnosť aplikácií, ktoré ich zamestnanci využívajú. Ani cez aplikácie tak nedôjde k úniku informácií.

Vynovený rad smartfónov

Nové smartfóny Hoox s Androidom pokrývajú potreby aj náročnejších používateľov. Vďaka kompletnej bezpečnosti riešenia (terminál, USB porty, Wi-Fi, Bluetooth, komunikácia, dáta a aplikácie) Hoox for business ponúka komplexnú ochranu proti zachyteniu komunikácie a prieniku, dokonca i v prípade krádeže smartfónu.

K téme Hoox sme pripravili aj video z výstavy IDEB v Brne, kde tento systém prezentoval Tomás Hlavsa

Ochranu a údržbu Hoox for business zabezpečujú európski experti Atosu. Sú dostupné buď vo forme služby, ktorú poskytuje Atos alebo ako tzv. on-premise riešenie, kde si celú infraštruktúru rieši odberateľ a organizácia má tak úplnú kontrolu nad svojimi dátami.

Hoox for mission

V tomto prípade ide o prvé 4G riešenie na svete, ktoré zaisťuje úroveň bezpečnosti, dôvernosti a odolnosti, spĺňajúcej požiadavky zásahov polície a vojenských síl. Fyzické riešenie si pritom stále zachováva funkcie štandardného smartfónu.

Vyhotovenie Hoox napr. pre armádne potreby

Táto služba 4G umožňuje bezpečnostným a bojovým jednotkám deliť sa o dáta, vrátane fotografií, videí a geolokácie v reálnom čase, priamo počas akcie. Ponúka odolnosť a inovatívne bezpečnostné funkcie, špecifické pre profesionálne mobilné rádiové siete. Patrí medzi ne napríklad funkcia push-to-talk, ktorá umožňuje konverzáciu medzi dvoma a viacerými volajúcimi podobne ako vysielačka. Ďalej je to Blue Force Tracking na sledovanie pozície spojencov a pripojenie prístrojov typu internetu vecí.

Komunikácia je aj v tomto prípade zaistená od začiatku do konca: s ochranou pred vniknutím, šifrovanou komunikáciou (hlas, dáta, poloha) a zabezpečenou infraštruktúrou.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.