Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Daimler Truck AG dôsledne napreduje so sériovou výrobou palivových článkov prostredníctvom spoločnosti Daimler Truck Fuel Cell GmbH & Co. KG.

Odborníci zo spoločnosti Daimler si za posledných desať rokov vybudovali v tejto oblasti rozsiahle know-how a vyvinuli výrobné postupy a procesy. Odborníci zo Stuttgartu teraz uplatňujú svoje vedomosti – v úzkej spolupráci so svojimi kolegami v kanadskom Vancouveri ako aj s prebiehajúcimi aktivitami týkajúcimi sa vývoja palivových článkov – v priamej príprave budúcej sériovej výroby.

Za týmto účelom sa investuje do nových a najmodernejších systémov, ktoré pokrývajú každý jeden krok procesu výroby palivových článkov: od povlaku na membráne, cez výrobu blokov palivových článkov, až po výrobu agregátov palivových článkov. Pre potreby precíznej výroby na úrovni milióntin metra vznikla aj čistá miestnosť s dôslednou úpravou vzduchu.

Následne sa získané vedomosti a skúsenosti spoja so spoločnosťou Volvo Group a použijú sa pre vozidlá určené na náročnú a ťažkú diaľkovú prepravu. Ďalšia spolupráca pri využívaní nadobudnutých skúseností sa pripravuje so spoločnosťou Rolls-Royce plc. V rámci nej poslúžia palivové články ako zdroj záložnej energie.

Značky: