Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, „Epson“) oznámila, že posilní externý predaj atramentových tlačových hláv tým, že do svojho portfólia produktov pridá tlačové hlavy PrecisionCore. Tento krok je reakciou na rozširovanie digitálnej tlače do komerčného a priemyselného sektora. Spoločnosť začne predávať nové atramentové tlačové hlavy celosvetovo v prvej polovici fiškálneho roku 2019, ktorý začal 1. apríla.

Spoločnosť Epson sa sústredila na posilnenie vlastnej ponuky veľkých komerčných a priemyselných tlačiarní, a zároveň predávala atramentové tlačové hlavy v rade F1440 pre veľkoformátové tlačiarne. Avšak s dokončením novej továrne v Japonsku v júli 2018, ktorá poskytuje spoločnosti väčšiu kapacitu výroby tlačových čipov, sa spoločnosť Epson rozhodla rozšíriť svoje portfólio tlačových hláv pre externý predaj pridaním radu S3200 tlačových hláv PrecisionCore a radu L1440 tlačových hláv MACH. Tlačové hlavy v cenovo výhodnom rade S3200 využívajú špeciálnu technológiu, ktorá zaručuje vynikajúcu kvalitu obrazu, produktivitu, odolnosť i škálovateľnosť tlačovej hlavy.Na rozdiel od S3200,  rad L1440 tlačových hláv MACH podporuje použitie až ôsmich farieb a ponúka kompaktné prevedenie pre použitie v konfiguráciách s viacerými hlavami. Obidva nové rady tlačových hláv sú kompatibilné s UV atramentom, ktorý sa pri priemyselnej tlači využíva čoraz častejšie.

Spoločnosť Epson sa snaží posúvať obzory digitálnej tlače, ktorá má oproti tradičným tlačovým procesom oveľa menší vplyv na životné prostredie. Epson sa bude aj ďalej usilovať o urýchľovanie inovácií atramentových tlačiarní tým, že bude rozširovať svoju ponuku hotových produktov aj navyšovať predaj tlačových hláv prostredníctvom partnerstiev. Navyše vyvinie technológiu pre tlačové hlavy, optimalizovanú pre komerčné a priemyselné aplikácie a vytvorí nové trhy osvojením otvorenej inovácie v rozmanitej a rozširujúcej sa ponuke tlačových aplikácií aj v rozvíjajúcich sa oblastiach, ako je elektronika a biotlač.

Portfólio tlačových hláv pre externý predaj

Rodina produktovRad S3200 (novinka)Rad L1440 (novinka)Rad F1440

Vzhľad

Typ tlačovej hlavy

PrecisionCore

MACH

MACH

Kompatibilná tlač *

UV, na báze vody, rozpúšťadlo

UV, na báze vody, rozpúšťadlo

Na báze vody, rozpúšťadlo

Rozmery (výška x hĺbka x šírka)

150,4 × 30,4 × 52,0 mm

46,9 × 60,4 ×70,9 mm

49,7 × 106 × 41,7 mm

Počet trysiek

3 200

1 440

1 440

Rozlíšenie

600 dpi(300 dpi × 2 rady)

360 dpi(180 dpi × 2 rady)

360 dpi(180 dpi × 2 rady)

Šírka efektívnej tlače

120,2 mm

25,4 mm

25,4 mm

Maximálny počet farieb atramentov

2 farby

8 farieb

8 farieb

* Výkonnosť tlače a odolnosť hlavy sa bude líšiť podľa typu použitého atramentu.

Na nižšie uvedenom odkaze nájdete ďalšie podrobnosti o tlačových hlavách PrecisionCore.

· Atramentová technológia Micro Piezo https://global.epson.com/innovation/core_technology/inkjet/micro_piezo.html 

· Technológia výroby hlavy Micro Piezo https://global.epson.com/innovation/manufacturing/micro_piezo.html 

Značky: