Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Veľkoformátové tlačiarne SureColor SC-P7500 a SC-P9500 ponúkajú vynikajúcu kvalitu a všestrannosť pre najrôznejšie použitie

Spoločnosť Epson uvádza na trh svoje prvé dvanásťfarebné veľkoformátové tlačiarne. Tlačiarne ponúkajú doteraz najširší farebný priestor, ktorý z 99 %[1] pokrýva vzorkovnicu farieb Pantone [2]. Tlačiarne SureColor SC-P7500 (24″) a SC-P9500 (44″) sú ideálne pre umelcov a fotografov, pretože ponúkajú spoľahlivú reprodukciu potrebnú pre profesionálne výtlačky a vysokú rýchlosť u veľkoobjemové produkcie.

Obe veľkoformátové tlačiarne dopĺňa novo vyvinutá súprava atramentov Epson UltraChrome Pro12 s technológiou K3. Súprava umožňuje dosiahnuť farebne veľmi verných výtlačkov, pretože je s ňou možné tlačiť súčasne oboma čiernymi atramentmi a obsahuje aj oranžovú, zelenú a fialovú farbu. Tieto dva modely radu P boli vyvinuté pre najrôznejšie použitie: Pre potreby profesionálnych fotografov a výtvarníkov, ktorí vyžadujú najvyššiu kvalitu tlače, aby boli ich diela atraktívnejšie pre náročných zákazníkov.

Okrem dvanásťfarebnej súpravy atramentov používajú pokročilé tlačové hlavy vyvinuté spoločnosťou Epson, ktoré majú pre každú farbu až 800 trysiek, zaisťujúcich presné umiestnenie tlačových bodov a eliminujúcich tlačové chyby. Vďaka tlačovej hlave μTFP12 s rozlíšením 300 dpi a dvanástimi kanálmi kombinujú tlačiarne vysokú rýchlosť s kvalitou. Obrázky vynikajú plynulými prechodmi a presnou reprodukciou textúr. Nanesením špeciálnej vrstvy, ktorá zvýrazní čiernu farbu, možno dosiahnuť hlbších čiernych odtieňov. Vytlačené obrázky sú tak ešte pôsobivejšie a dramatickejšie.

Tým, ktorí oceňujú skutočnú tvorivú slobodu a potrebujú tlačiť na širokú škálu médií, umožňujú tlačiarne SC-P7500 (24″) a SC-P9500 (44″) tlač na grafické papiere, plátna, fotografický papier a ďalšie médiá. Pre tvorcov nátlačkov obalov a zmluvných nátlačkov, pre ktorých je dôležitá presnosť. Spoločnosť Epson pozdvihla priemyselný štandard pre nátlačok na novú úroveň. S využitím technológie merania farieb, kontroly a korekcie môžu užívatelia pracovať efektívnejšie a s väčšou istotou.

Voliteľný nástroj SpectroProofer so spektrofotometrom zaistí rýchlejšie a presnejšie meranie farieb a úplnú automatizáciu kontroly farieb na nátlačkovej linke. Výsledky sú skrátka spoľahlivo predvídateľné.

Slávek Gross, LFP Business Account Manager v spoločnosti Epson Europe CZ & SK, hovorí: „Ak chceme ponúkať skutočne inovatívne produkty, musíme načúvať tomu, čo zákazníci naozaj potrebujú a čo nepotrebujú. To nám umožňuje navrhovať tlačiarne bez nadbytočných technológií a zamerať sa na to, čo je pre ich každodenné používanie najdôležitejšie. Domnievam sa, že sme vytvorili niečo špeciálne. Ponúkame používateľom väčšiu tvorivú slobodu a nové potenciálne obchodné príležitosti.“ A pokračuje: „Prvýkrát v histórii spoločnosti Epson ponúkame dvanásťfarebné fototlačiarne. K tomu sa pridáva pozoruhodná rýchlosť tlače, kvalita výstupu a užívateľsky prívetivé rozhranie. Ponúkame kompletné riešenie – tlačiareň, atramenty, substráty, softvér a podporu. Všetky komponenty sa na konečnom perfektnom výsledku podieľajú.“

Tlačiarne SureColor SC-P7500 a SC-P9500 budú dostupné od decembra 2019.

[1] 99% pokrytie farebného priestoru vzorkovnice PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated je vyhodnotené na základe tlače originálnymi atramentmi Epson na biely polo matný kontrolný papier Epson Proofing Paper White Semimatte s použitím tlačového ovládača Epson pri rozlíšení 2400 × 1200 dpi. V prípade tlače za iných podmienok sa pokrytie vzorkovnice farieb PANTONE® môže líšiť.

[2] Značka PANTONE® je majetkom spoločnosti Pantone LLC.

Značky: