Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nadväzuje tak na úspechy v Rakúsku a Českej republike.

Jazda na motocykli prináša neskutočný pocit slobody, ktorý šoféri áut nikdy nezažijú. Okrem toho presuny na motocykloch, najmä počas dopravných špičiek, šetria čas a tešia sa stále väčšej popularite aj na Slovensku. Aj preto sa Piaggio Group rozhodla zveriť exkluzívnu distribúciu jej motocyklov, medzi ktoré patrí aj veľmi obľúbený motocykel Vespa, spoločnosti Faber Moto SK, historicky spätou so slávnou československou motocyklovou značkou JAWA.

Piaggio Group je najväčším európskym výrobcom skútrov a motocyklov a jedným zo svetových lídrov v tomto odbore. Medzi jej značky patria: Piaggio, Vespa, Aprilia a Moto Guzzi. Od tohto roka jej exkluzívnu distribúciu na Slovensku získava spoločnosť Faber Moto SK.

Aprilia

Aprilia

“Mám veľkú radosť, že naša rodinná firma Faber získala dôveru pre distribúciu talianskych  motoriek spoločnosti Piaggio Group na Slovensku a nadväzuje tak na svoje začiatky, kedy bola spätá so slávnou československou motocyklovou značkou JAWA v päťdesiatych rokoch minulého storočia. Ako výhradný dovozca vstupujeme na slovenský trh, aby sme fanúšikom jednej stopy ponúkli široký sortiment kvalitných motocyklov legendárnych talianskych značiek,” hovorí Josef Faber, riaditeľ spoločnosti Faber Moto. “Aktuálne rozširujeme a skvalitňujeme súčasnú sieť autorizovaných predajcov nami zastupovaných značiek Piaggio, Vespa, Aprilia, Moto Guzzi, aby sme mohli našim zákazníkom poskytovať najvyššiu úroveň predajných a popredajných služieb,” dodáva Adam Žert, Country manager Faber Moto SK.

Spoločnosť Faber je jednotkou na rakúskom trhu s skoro 30 percentným trhovým podielom a je hrdým partnerom Piaggio už od roku 1964. Po vstupe na český trh v roku 2017 firma takmer zdvojnásobila nárast predaja, a to zo 770 kusov v prvom roku, na 1268 predaných motocyklov v roku 2020. Za úspechom spoločnosti stojí profesionálny prístup k zákazníkom, partnerský vzťah k zamestnancom a výhody z obchodných synergií, ktoré zákazníci pocítia v lepšej skladovej dostupnosti motocyklov, náhradných dielov a príslušenstva.

Momentálne sa spoločnosť Faber zameriava na rýchle vybudovanie partnerskej dílerskej siete tak, aby do konca februára bola schopná dodať motocykle k zákazníkom.