Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zábava kdekoľvek a akokoľvek – s týmto cieľom predstavuje spoločnosť HP 14-palcový notebook HP Pavilion Plus a 14-palcový notebook HP Pavilion x360. Tieto zariadenia sa zameriavajú na generáciu Z a mladých mileniálov. Tí hľadajú prístroje, ktoré im umožnia pracovať a baviť sa z domácej pracovne, na záhrade alebo z obľúbenej destinácie, kde trávia dovolenku.

14-palcový notebook HP Pavilion Plus predstavuje doposiaľ najtenší notebook radu Pavilion od spoločnosti HP s hrúbkou 16,5 mm v celokovovom šasi. Jeho špecifikácie sú nasledujúce:

  • Procesory Intel® Core™ radu H až 12. generácie[i],[ii] a samostatná grafická karta až NVIDIA® GeForce® RTX™ 2050 4G, s ktorou môžete bez obmedzenia pracovať aj hrať s využitím herného centra OMEN Gaming Hub. Zariadenia udržujú v chlade dva ventilátory a dve tepelné trubice, ktoré výrazne zlepšujú prúdenie vzduchu pri hraní hier, tvorbe, streamovaní aj multitaskingu.
  • Zostať v kontakte kdekoľvek a prispôsobiť rýchlosť pripojenia vašim potrebám vám pomôže nástroj HP Network Booster.
  • O skvelé zážitky pri prezeraní webových stránok i streamovaní sa postará voliteľný displej OLED s rozlíšením až 2,8K[iii] a pomerom strán 16:10,[iv] ktorý je pri počítačoch radu Pavilion k dispozícii prvýkrát.
  • Vybrať si môžete z radu farebných variantov, ľahko si zvolíte takú verziu, ktorá najlepšie zodpovedá vášmu štýlu: Warm Gold, alebo Natural Silver.

Špecifikácia 14-palcového notebooku HP Pavilion x360:

  • Je navrhnutý tak, aby sa dal otáčať o 360 stupňov a užívateľ mohol sledovať obrazovku z akéhokoľvek uhla.
  • Procesory Intel® Core™ radu U 12. generácie[v] a voliteľný modul Intel® 5G 5000 pre rýchlejšie sťahovanie filmov, plynulejšie živé vysielanie a nízku latenciu pri hraní online hier, určených pre viac hráčov.[vi]
  • Prvý spotrebiteľský notebook HP s manuálnou krytkou objektívu kamery, vďaka čomu získavate istotu, že vás bez vášho vedomia nikto nesleduje.
  • Je dostupný  vo farebných variantoch Space Blue, Pale Rose Gold a Natural Silver.[vii]

Oba notebooky radu Pavilion ponúkajú:

  • Riadenie výkonu každého zariadenia pomocou aplikácie HP Command Center s režimami Performance, Balanced a Power Saver.[viii]
  • Dva reproduktory s technológiou Audio by B&O, ktoré vám umožnia plne sa oddať akémukoľvek zážitku, nech už ste kdekoľvek.
  • Bezproblémová tvorba s predinštalovanou aplikáciou HP Palette.[ix], [x]
  • Skvelý zážitok z videohovorov vďaka 5Mpx kamere s technológiou HP Presence vrátane funkcie AI Noise Removal.[xi]
  • Istotu, že kupujete počítač od spoločnosti, ktorej záleží na životnom prostredí rovnako ako vám a ktorá ponúka najekologickejšie portfólio počítačov na svete.[xii] Oba notebooky značky Pavilion sú vyrobené z recyklovaného kovu[xiii] a plastov, ktoré by inak skončili v oceánoch,[xiv] a majú certifikáciu EPEAT® Gold[xv] a ENERGY STAR®.[xvi]

Dostupnosť a ceny 

  • Notebook HP Pavilion Plus 14 bude v SR v predaji od septembra za ceny od 1 189 €. 
  • Notebook HP Pavilion x360 14 bude v SR v predaji od septembra za ceny  od 869 €. 

[i] Viacjadrové systémy sú určené na zvýšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové aplikácie budú mať z použitia tejto technológie nutne prospech. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie, značenie a/alebo pomenovanie spoločnosti Intel nie je meradlom vyššieho výkonu.

[ii] K dispozícii iba na 14-palcovom prenosnom počítači HP Pavilion Plus s procesormi Intel® Core™ i5 a i7.

[iii] Na zobrazenie obrázkov 2,8K je vyžadovaný obsah 2,8K (2880×1800).

[iv] Všetky výkonnostné špecifikácie predstavujú typické špecifikácie poskytované výrobcami komponentov HP; skutočný výkon sa môže líšiť, či už je vyššší alebo nižší.

[v] Viacjadrové systémy sú určené na zvýšenie výkonu niektorých softvérových produktov. Nie všetci zákazníci alebo softvérové aplikácie budú mať z použitia tejto technológie nutne prospech. Výkon a taktovacia frekvencia sa budú líšiť v závislosti od vyťaženia aplikácie a konfigurácie hardvéru a softvéru. Číslovanie, značenie a/alebo pomenovanie spoločnosti Intel nie je meradlom vyššieho výkonu.

[vi] K dispozícii iba pre 14-palcový HP Pavilion x360.

[vii] Blue Space je k dispozícii iba vo verzii FF. Prírodná strieborná dostupná pri verziách FF a FF+.

[viii] Režim Performance Mode je k dispozícii iba na 14-palcovom počítači HP pavilion Plus.

[ix] Len pre Pavilion x360 14.

[x] Základná verzia (nainštalovaná) je zadarmo. Vyskúšajte si neobmedzené skicovanie s mesačnou bezplatnou skúšobnou verziou Concepts Everything, než vám bude naúčtované mesačné alebo ročné predplatné. Váš plán sa automaticky obnoví do 24 hodín po skončení zúčtovacieho obdobia, pokiaľ ho predtým nezrušíte. Zrušenie alebo zmeny môžete kedykoľvek vykonať prostredníctvom svojho účtu vo Windows Store . Otvorte obchod Concepts v aplikácii a zobrazte si najnovšie ceny pre svoju krajinu alebo oblasť.

[xi] Niektoré funkcie nie sú na 14-palcovom notebooku HP Pavilion x360 FF k dispozícii. Ďalšie podrobnosti nájdete v špecifikácii.

[xii] Platí pre počítače, pracovné stanice a displeje HP vyrobené po januári 2019. Vychádza z väčšiny registrácií EPEAT® Gold a Silver po splnení všetkých požadovaných kritérií a dosiahnutí 50 – 74 % voliteľných bodov pre certifikáciu EPEAT® Silver a 75 – 100 % voliteľných bodov pre certifikáciu EPEAT® Gold podľa normy IEEE 1680.1-2018 EPEAT®. Stav sa líši podľa krajiny. Ďalšie informácie sú k dispozícii na adrese www.epeat.net.

[xiii] Percento recyklovaného materiálu sa pri jednotlivých výrobkoch líši.

[xiv] Recyklované plasty, ktoré by inak mohli skončiť v materiáloch, sa nachádzajú v krytoch reproduktorov. Množstvo sa líši podľa produktu.

[xv] Registrácia EPEAT sa líši podľa krajiny. Stav registrácie podľa krajiny nájdete na www.epeat.net.

[xvi] Registrácia EPEAT sa líši podľa krajiny. Stav registrácie podľa krajiny nájdete na www.epeat.net.

Značky: