Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Kaspersky Lab vstúpila na trh kybernetickej bezpečnosti pred 20. rokmi.

Odvtedy prešla neuveriteľnú cestu, na ktorej sa postupne vypracovala na jednu z popredných bezpečnostných firiem. Svet hrozieb v kybernetickom priestore sa za dve dekády ich pôsobenia vyvinul neuveriteľne sofistikovaným spôsobom. Rovnako dynamickým vývojom prešli aj riešenia a technológie KasperskyLab, ktoré dnes patria k tým najspoľahlivejším na svete. Svedčia o tom aj výsledky nezávislých testov, v ktorých sa aj v roku 2016 udržali na top priečkach.

Už štvrtý rok za sebou sa riešenia Kaspersky Lab v oblasti internetovej ochrany objavili na prvých pozíciách v rebríčkoch rešpektovaných nezávislých testov, vrátane AV-Test, AV-Comparatives, SELabs alebo Virus Bulletin. Na základe toho bola zostavená metrika TOP3 – rating, ktorý zohľadňuje údaje všetkých nezávislých testov. V rámci tohto ratingu sa sleduje výkon tých najväčších dodávateľov antivírových riešení z celého sveta. Kaspersky Lab v minulom roku v rámci TOP3 metriky uspel takmer v 90 percentách, dokonca si výkonnostne polepšil o 8 percent v porovnaní s rokom 2015.

„Naše dvadsiate výročie oslavujeme dnes ako globálny poskytovateľ služieb v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Upevnenie vedúcej pozície v rámci metriky TOP3 je ďalším dôkazom kvality a sily našich riešení. V našom úsilí nepoľavíme a budeme sa naďalej snažiť poskytovať našim zákazníkom bez ohľadu na to, či ide o bežných internetových používateľov alebo veľké medzinárodné spoločnosti – spoľahlivé, osvedčené a dôveryhodné riešenia na ochranu pred kybernetickými hrozbami,“ povedal Dragan Martinovic, Managing Director pre juhovýchodnú Európu spoločnosti Kaspersky Lab.

Rating TOP3 podlieha prísnemu procesu posudzovania. V hodnotiacom systéme sú zahrnuté len tie výsledky testov a laboratórií, ktoré sú celosvetovo uznávané ako nezávislé a transparentné. Výsledky ich testovaní sú každoročne vyhodnocované v rámci metriky TOP3, ktorá následne posúdi výkonnosť jednotlivých dodávateľov v oblasti internetovej ochrany proti známym, neznámym a pokročilým hrozbám. Do ratingu sa dostanú len tie spoločnosti, ktoré v testoch obsadzovali prvé tri priečky, podľa čoho im je prisudzované aj skóre.

V roku 2016 boli riešenia Kaspersky Lab posudzované v rámci 78 testov, ktoré analyzovali ich schopnosť ochrániť používateľov internetu proti ransomvéru, exploitom, finančnému malvéru, pokročilým hrozbám (APT), phishingu a mnohým ďalším. Produkty spoločnosti Kaspersky Lab sa umiestnili na prvých troch pozíciách až v 70 z týchto testov, pričom v 55 prípadoch dosiahli prvé miesto (čo je o 35 viac ako sa podarilo získať ich najbližšiemu konkurentovi). Už po štvrtý rok za sebou sa tak spoločnosti Kaspersky Lab podarilo dosiahnuť značný náskok pred konkurenciou.

„Opäť sa ukazuje, že náš prístup v boji proti súčasným aj budúcim hrozbám dokáže v rámci našich riešení poskytnúť tú najkomplexnejšiu formu ochrany. Naše produkty sú výsledkom prepojenia ľudskej inteligencie s technológiou – teda tzv. HuMachine prístupu, čo sa ukazuje ako čoraz efektívnejšia forma ochrany zákazníkov vo všetkých oblastiach ich digitálnych životov,“ dodal Dragan Martinovic.

Značky: