Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Kia 7. až 12. septembra predstaví v Mníchove na výstave IAA Mobility svoju ponuku elektrifikovaných noviniek.

Kórejský výrobca automobilov príde s celosvetovou premiérou modelu Sportage plug-in hybrid (PHEV), ktorý je vo svojej 28-ročnej histórii vôbec prvýkrát určený špecificky pre Európu. Spoločnosť Kia tiež predstaví silné stránky svojho prvého plne elektrického vozidla (BEV= battery electric vehicle) – modelu EV6.

Sportage PHEV bude lákať najmä tých, ktorí chcú prejsť na segment elektrických vozidiel, no súčasne by si radi užívali praktickú aj estetickú stránku mestského SUV. Model PHEV disponuje 1,6-litrovým motorom T-GDI spoločnosti Kia, 66,9 kW trakčným elektromotorom s permanentným magnetom a 13,8 kWh lítiovo-iónovým polymérovým akumulátorom.

Kia zároveň príde aj s európskym debutom, ktorý bude stelesňovať novú značku Kia, s modelom EV6. Najmodernejší elektromobil vznikol s cieľom búrať bariéry, ktoré mnohým bránia v prechode na elektrický pohon. Tento zámer sa spoločnosť Kia snaží dosiahnuť prostredníctvom krátkeho času nabíjania, pôsobivého dojazdu a rozsiahleho vnútorného priestoru, ktorý je špičkou vo svojej triede. Model EV6 prinesie to najlepšie, čo môže segment elektromobilov ponúknuť. Jeho prevádzka bude rovnako praktická a dostupná, na akú sú zákazníci zvyknutí pri vozidlách s benzínovým či naftovým pohonom, no s oveľa menším vplyvom na životné prostredie.

Návštevníci výstavy IAA Mobility nájdu spoločnosť Kia vo vonkajších výstavných priestoroch na námestí Odeonsplatz, a to 7. septembra v čase od 14.00 do 20.00, 8. až 11. septembra v čase od 10.00 do 20.00 a 12. septembra v čase od 10.00 do 17.00. S modelom EV6 sa budú môcť návštevníci oboznámiť prostredníctvom virtuálnej reality. Navyše budú mať jedinečnú možnosť posadiť sa do modelov Sportage PHEV aj EV6.