Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na historicky prvej tlačovej konferencii v novootvorenom showroome Lenovo v Bratislave, ktorý vznikol v spolupráci so spoločnosťou Datacomp, boli predstavené jedinečné riešenia pre efektívnejšiu spoluprácu na diaľku a nové portfólio notebookov ThinkPad s umelou inteligenciou. V tomto Lenovo showroome môžu zákazníci nájsť plné portfólio produktov od smartfónov pre spotrebiteľov až po veľké hardvérové riešenia pre firemných zákazníkov a nájdu ho na Jarabinkovej ulici v Bratislave.

Pracovné prostredie sa v posledných rokoch výrazne zmenilo, čo sa prejavilo v spôsobe, akým fungujú tímy počas online prezentácií a obchodných stretnutí. Dnešná pracovná sila je rozptýlená od 100 % v kancelárii až po úplne vzdialenú prácu. Vzhľadom na neustále meniace sa pracovné podmienky je dôležité, aby boli ľudia zaangažovaní a v spojení bez ohľadu na to, ako a kde pracujú. Videokonferencie a veľké skupinové stretnutia sa stali bežnou súčasťou pracovného života. Pre ich hladký priebeh je však kľúčové mať správny hardvér a softvér. 

S ohľadom na to Spoločnosť Lenovo ako celosvetový líder v inováciách predstavila v rámci telekomunikačného portfólia ThinkSmart efektívne riešenia na bezproblémovú a pohlcujúcu spoluprácu. Ideálnou kombináciou pre malé až stredne veľké podniky je ThinkSmart One, prvý integrovaný panel na svete založený na systéme Windows, ktorý ponúka kameru s vysokým rozlíšením, prémiový zvuk a výkonný operačný systém Windows v spojení s intuitívnym ovládačom ThinkSmart Controller. Toto praktické riešenie pre konferenčné priestory poskytuje možnosť spojenia jedným dotykom, vďaka čomu sú online schôdze efektívne a produktívne.

Michal Pikus a Peter Oravec lenovoZdroj: Lenovo

,,Riešenia ThinkSmart sú určené hlavne pre tých, ktorí často komunikujú na diaľku, potrebujú sa stretávať s kolegami či celými tímami a nechcú strácať cenný čas nastavovaním videohovoru. Ich výhodami sú jednoduchosť používania, spoľahlivosť, cenová dostupnosť a škálovateľnosť, čo znamená, že jednotlivé zariadenia je možné rozšíriť tak, aby pokryli aj väčšiu miestnosť.“ hovorí Michal Pikus, 4P manažér Lenovo.

Inovácie pre efektívnejšiu prácu priniesli aj najnovšie zariadenia z portfólia ikonickej značky ThinkPad, ktoré sú pre svoju spoľahlivosť využívané od jednotlivcov až  po celé organizácie a firmy.

Predstavená bola druhá generácia notebookov ThinkPad Z13 a Z16, ktoré sú určené pre generáciu Z, aktuálne nastupujúcich zamestnancov. Od ostatných notebookov z radu ThinkPad sa odlišujú nielen svojím dizajnom ale aj udržateľnými materiálmi, z ktorých sú vyrobené samotné zariadenia aj obaly. Výnimočné sú aj tým, že spoločnosť AMD pre Lenovo vyrobila vyrobila unikátny procesor AMD Ryzen rady 7000 pre najdlhšiu výdrž batérie, ktorá je až 20 hodín.

Už legendárny ThinkPad X1 Carbon v dvanástej generácii obsahuje procesory Intel najnovšej generácie pod označením Intel Core Ultra. Zároveň bol vylepšený o komunikačnú lištu pre ľahšie otvorenie a väčšiu kameru s rozlíšením 5 Mpx. Nové využitie dostalo aj ikonické červené tlačidlo Trackpoint, ktoré umožňuje používateľom prispôsobenie bežných funkcií zo zoznamu možností dvojitým poklepaním na TrackPoint, čím sa otvorí rýchla ponuka TrackPointu.

S vylepšeniami prišla aj nová generácia konvertibilného notebooku ThinkPad X1 2-in-1 (predtým X1 Yoga), ktorý má 360-stupňový multidotykový otočný displej v rozlíšení 4K OLED a podporu pera. Okrem vylepšení komunikačnej lišty obsahuje procesor s podporou AI od spoločnosti Intel.

Najnovší ThinkPad X1 Gen 12 a ThinkPad X1 2-in-1 Gen 9 predstavujú zlomový moment v segmente prémiových notebookov vďaka novým funkciám umelej inteligencie a užívateľsky zameraných inovácií, ktoré majú transformovať užívateľský zážitok. Vďaka ich zameraniu na neustále inovácie v dizajne, materiáloch, použiteľnosti a silnej spolupráci s poprednými priemyselnými partnermi prináša spoločnosť Lenovo nové pracovné notebooky pripravené splniť svoj sľub: AI pre všetkých.

,,Spoločnosť Lenovo sa dlhodobo sústredí na stratégiu digitálnej a inteligentnej transformácie, ktorej cieľom je naša vízia ,,AI pre všetkých“, čo znamená riešenia na báze umelej inteligencie pre jednotlivcov aj veľké firmy. Táto vízia zahŕňa portfólio od najmenších vreckových zariadení až po veľké cloudové riešenia a služby s podporou AI.“ dodáva Peter Oravec, Commercial SMB Sales Leader Lenovo

Ako posledný bol predstavený najinovatívnejšie zariadenie z komerčného portfólia, ThinkPad X1 Fold druhej generácie. Aktuálna verzia ma 16,3-palcovy displej v tele 12-palcového ultra kompaktného notebooku. Nachádzajú sa v ňom všetky kľúčové technológie ako multidotykový ohybný OLED displej s vysokým rozlíšením v pomere strán 4:3, pasívne chladenie , infračervená kamera, technológia na ochranu súkromia Glance by Matrix, digitálne pero, Dolby Atmos, Dolby Vision a ďalšie. ThinkPad X1 Fold ponúka plnohodnotný výkon počítača s väčšou plochou obrazovky, pričom je aj naďalej výnimočne prenositeľný. 

Značky: