Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Inovácie naprieč tvarovými faktormi, technológiami pre hybridnú prácu a metaverzom predstavené na vlajkovom výročnom technologickom podujatí spoločnosti Lenovo Tech World ’22 – zameranom na zlepšenie života, produktívnejšiu prácu a udržateľnosť planéty

Na svojom výročnom globálnom inovačnom podujatí Tech World spoločnosť Lenovo zdieľala svoju víziu vývoja spolupráce medzi používateľmi, priestormi a zariadeniami s cieľom odomknúť neobmedzené možnosti v a reálnom svete aj v metaverse. Spoločnosť Lenovo predstavila nové koncepty, riešenia a vznikajúce inovácie, ktoré definujú spôsob, akým pracujeme, učíme sa a zapájame sa do digitálneho sveta. Spoločnosť tiež oznámila svoju víziu nulovej bilancie emisií a zdokonalenie v dôveryhodnom a kolaboratívnom pláne na riešenie jednej z najväčších výziev ľudstva.

Spoločnosť Lenovo predstavila inovácie vrátane prvej verejnej prehliadky rolovateľného konceptu pre smartfóny a prenosné počítače. Implementovanie rolovateľných obrazoviek do výpočtovej techniky prináša produktivitu, zábavu a konektivitu na dynamickej, nastaviteľnej a väčšej obrazovke, ale na menších zariadeniach – čo je odpoveďou na želania zákazníkov a potrebu zvýšenia hybridnej pracovnej produktivity.

Predstavené bolo aj presvedčivé interaktívne a fyzické holografické riešenie pre pohlcujúcu telepresenciálnu komunikáciu a tímovú prácu s názvom Cyber Spaces. Rozmach dát pokračuje, spoločnosť Lenovo preto predviedla ako jej inovácie, posilnené umelou inteligenciou s edge computingom, umožňujú rýchlejšie spracovať údaje pri zdroji ich vzniku, transformovať ulice miest, presnú medicínu či trhy.

„Technológie transformujú náš budúci pracovný a životný priestor na kombináciu virtuálneho a fyzického sveta, postaveného na silnej novej IT infraštruktúre, rozšírenej, očakávanej a na požiadanie,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Lenovo, Yuanqing Yang. „Sila inovácií nespočíva iba v digitalizácii či smartifikácii všetkých odvetví, ale aj v pomoci pri riešení najväčších výziev ľudstva. Spoločnosť Lenovo práve preto zdvojnásobuje svoje investície do výskumu a vývoja, aby mohla využívať inteligentnejšie technológie na posilnenie rýchlo sa meniaceho sveta.“

Na podujatí Tech World ’22 spoločnosť Lenovo predstavila:

Inovácie rolovateľného tvarového faktora

  • Lenovo a Motorola predstavili rolovateľný koncept pre smartfóny a prenosné počítače, čím sa začala nová éra s obrovským potenciálom tohto jedinečného tvarového faktoru, ktorý umožní viac obsahu a ponúka obrovské možnosti do budúcnosti na zlepšenie hybridnej práce a života.Nový rolovateľný koncept je kompaktný a navrhnutý tak, aby pozdvihol multitasking, prehliadanie a mobilné používanie bez ústupkov vo veľkosti obrazovky – umožňuje dynamické prispôsobenie obsahu na obrazovke zariadeniu, keď sa rozšíriteľná obrazovka zroluje dovnútra základne notebooku alebo smartfónu.

Inovácie pre produktivitu

  • Lenovo Freestyle app umožňuje univerzálne ovládanie a spoluprácu medzi tabletom a počítačom, čo dovoľuje používateľom bezproblémovo zariadenia spárovať a premeniť tablet na prenosnú druhú obrazovku, aby si rozšírili priestor na pracovnej ploche alebo pridali bezdrôtovú dotykovú obrazovku k notebooku.
  • Smartfóny motorola edge sú zahŕňajú platformu Ready For, ktorá prenáša funkcie smartfónu na väčšie obrazovky a umožňuje zážitok z mobilného stolného počítača, hranie hier podobných konzole, streamovanie obsahu a videohovory.  
  • Spoločnosť Lenovo odhalila svoje riešenie Remote Work Enablement, ktoré dodáva hardvér, softvér a prémiové služby priamo zamestnancom a umožňuje vzdialeným pracovníkom rýchle nastavenie.
  • Spoločnosť Lenovo tiež predstavila budúci koncept s názvom Cyber Spaces,  ktorý replikuje pohlcujúci zážitok tvárou v tvár tým, že poskytuje interaktívne, fyzické holografické riešenie pre telepresenciálnu komunikáciu a tímovú prácu.
  • Okrem toho na podujatí zaznamenali nové pokroky vo  „virtuálnych osobnostiach“  alebo  „digitálnych ľuďoch“,  ako riešenie výziev spojených s tradičnými videokonferenciami, vrátane šírky pásma, kvality a súkromia.

Riešenia umelej inteligencie

  • Lenovo predstavilo svoj nástroj Production Decision Engine, ktorý využíva umelú inteligenciu a big data na riešenie problémov s digitalizáciou. Jeho Supplier 360 identifikuje, analyzuje a zmierňuje riziká dodávateľského reťazca, aby pomohol plánovať scenáre „čo ak.“
  • Spoločnosť tiež predstavila svoje riešenie Smart Services, ktoré predpovedá potrebu opráv a optimalizuje sieť dielov, servisných technikov a logistickej podpory.
  • Spoločnosť Lenovo demonštrovala, ako jej riešenie Virtuálna učebňa ponúka študentom virtuálnych učiteľov a poskytuje prispôsobené testy a odporúčania.
  • Nové riešenie vzdialenej video spolupráce spája pracovníkov v prvej línii so vzdialenými odborníkmi, aby mohli vykonávať opravy v reálnom čase.

Vízia nulovej bilancie emisií do roku 2050

  • Spoločnosť Lenovo sa podelila o svoju víziu nulovej bilancie emisií a o svoj prvý krok k tejto vízii s krátkodobými cieľmi znižovania emisií do roku 2030. Spoločnosť Lenovo zosúlaďuje svoje ciele znižovania emisií s iniciatívou Science Based Targets v krátkodobom aj dlhodobom horizonte, aby prispela k cieľom Parížskej dohody.
  • Spoločnosť Lenovo zdôraznila inovácie, ktoré jej pomôžu realizovať jej víziu nulovej bilancie emisií, a kroky, ktoré spoločnosť podniká v rámci produktov a výroby, aby znížila svoju uhlíkovú stopu.
  • Hosťujúci odborníci objasnili potrebu dôveryhodných noriem a spolupráce medzi verejnými a súkromnými subjektmi s cieľom dosiahnuť pokrok smerom k inteligentnejšej a udržateľnejšej budúcnosti a zároveň objasniť význam a dôležitosť záväzkov nulovej bilancie emisií.

Technológie Edge a AI umožňujúce spracovanie údajov novej generácie

  • Lenovo a VMware predstavili memorandum porozumenia (MOU) pre spoločné Edge a Cloudové inovačné laboratóriá, s prebiehajúcimi plánmi na vývoj spoločne navrhnutých riešení edge, AI a multi-cloud, ktoré pomôžu urýchliť transformáciu vo výrobnom a maloobchodnom prostredí.
  • Spoločnosť Lenovo predstavila svoju sériu serverov ThinkEdge  – vrátane SE350 a SE450 – aby ukázala, ako servery fungujú v extrémnych podmienkach, s najvýkonnejšími GPU na podporu ťažkej AI.
  • Spoločnosť Lenovo tiež predstavila XClarity, zjednotenú, otvorenú platformu na správu cloudového softvéru, ktorá zjednodušuje orchestráciu, nasadenie, automatizáciu, meranie a podporu od edge ku cloudu. Spoločnosť tiež predstavila svoju platformu Edge Cloud Platform,  ktorá umožňuje rôzne aplikácie vo vertikálnych odvetviach, ako aj svoje  hybridné cloudové riešenie, ktoré pokrýva celý životný cyklus budovania, migrácie, používania a správy hybridného cloudu.  
  • Okrem toho sa TruScale, all-inclusive model založený na predplatnom, rozšíril na viac zákazníkov.

Spoločnosť Lenovo tiež odhalila zistenia svojej globálnej viacodvetvovej výskumnej štúdie 500 technologických riaditeľov (CTO).  Štúdia odhalila názory CTO na to, ako sa tradičné IT bude naďalej vyvíjať do architektúry „nového IT“, v ktorej klientske zariadenia, edge computing, cloud computing, sieť a umelá inteligencia spolupracujú na riešení spoločných problémov a poskytujú riešenia, ktoré poháňajú ďalšiu globálnu digitalizáciu vo všetkých odvetviach.

Tech World ‘22 prebieha v čase, keď Lenovo oslavuje 30 výročie od vzniku zmysluplného dizajnu a inžinierskych inovácií ThinkPad a ThinkSystem. Na základe tohto odkazu spoločnosť predstavila najväčšie rozšírenie podnikového portfólia vo svojej histórii, ktoré bolo navrhnuté tak, aby urýchlilo globálnu modernizáciu IT s novým Lenovo Infrastructure Solutions V3, a oslávila viac ako 200 miliónov predaných zariadení ThinkPad. Spoločnosť Lenovo pokračuje v predefinovaní inovácií zariadení, a to aj s nedávnym uvedením nového ThinkPad X1 Fold, novej generácie prvého skladacieho počítača na svete.

Predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Lenovo, Yuanqing Yang, sa vo svojom príhovore na Tech World ’22 podelil o pohľad na to, ako inteligentnejšia technológia spoločnosti Lenovo umožňuje ľuďom na celom svete zmeniť svet k lepšiemu.

K Yangovi sa pridali aj obchodní lídri spoločnosti Lenovo a poprední globálni generálni riaditelia, vrátane Cristiana Amona, prezidenta a generálneho riaditeľa spoločnosti Qualcomm; Pata Gelsingera, generálneho riaditeľa spoločnosti Intel; Julie Sweetovej, predsedníčky a generálnej riaditeľky spoločnosti Accenture; ako aj Lise Su, generálnej riaditeľky spoločnosti AMD, a Arvinda Krishnu, predsedu a generálneho riaditeľa IBM. Zákazníci a partneri vrátane Stefana Domenicaliho, prezidenta a generálneho riaditeľa Formuly 1® a Panosa Panaya, výkonného viceprezidenta a hlavného produktového riaditeľa spoločnosti Microsoft, tiež diskutovali o úlohe inteligentnejších technológií spoločnosti Lenovo pri podpore inteligentnej transformácie.

Dr. Yong Rui, hlavný technologický riaditeľ spoločnosti Lenovo, diskutoval o tom, ako spoločnosť Lenovo vyvinie technologické riešenia pre Metaverse na podporu inteligentnej transformácie. Zdôraznil, ako základná technológia a inovácie spoločnosti Lenovo naprieč zariadeniami, servermi, softvérom a riešeniami prepoja virtuálny a fyzický svet.

Počas svojho príspevku predstavil Luca Rossi, prezident skupiny Lenovo pre inteligentné zariadenia, nové koncepty budúcnosti. Od spotrebiteľských inovácií až po riešenia v oblasti produktivity a spolupráce, nové tvarové faktory, ako je rolovateľný prenosný počítač a smartfón, overenie konceptov, a dokonca aj vznikajúce riešenia umelej inteligencie a Metaverse, ako je nové riešenie virtuálnej reality Lenovo ThinkReality VRX,  ktoré podporia budúce generácie pri navigácii v digitálnej transformácii nášho vyvíjajúceho sa sveta.

Kirk Skaugen, prezident skupiny Lenovo Infrastructure Solutions Group, prezentoval vývoj výpočtovej techniky kdekoľvek. Kirk diskutoval o potrebe okamžite využiť dáta vo všetkých odvetviach na inteligentnú transformáciu. Inteligentnejšia infraštruktúra spoločnosti Lenovo umožňuje túto transformáciu prostredníctvom serverov, úložísk a služieb. Ku Kirkovi sa pripojili lídri z VMware a Barcelona Supercomputing Center, keď predviedol, ako spoločnosť Lenovo pomocou umelej inteligencie a edge computingu pomáha zákazníkom využiť silu globálneho rastu dát (očakáva sa, že sa do roku 2025 zdvojnásobí) v dnešnom meniacom sa IT prostredí.

Ken Wong, výkonný viceprezident a prezident skupiny Lenovo Solutions & Services, diskutoval o tom, ako sa úloha CIO rozšírila s digitalizáciou sveta. Ken tiež zdôraznil hodnotu priemyselných riešení pre Metaverse, dôležitosť riešení digitálneho pracovného priestoru a to, ako môže optimalizácia track manažmentu pre inžinierov zlepšiť infraštruktúru, ako je verejná doprava, v reálnom čase. Claudia Contreras, výkonná riaditeľka spoločnosti Lenovo Global Sustainability Services, tiež zdôraznila, že služby spoločnosti Lenovo môžu zákazníkom pomôcť pracovať na ich vlastných cieľoch udržateľnosti bez ohľadu na to, kde sa na svojej ceste nachádzajú.

Laura Quatela, senior viceprezidentka a riaditeľka právneho oddelenia spoločnosti Lenovo, zdôraznila spôsoby, akými spoločnosť Lenovo pracuje na zvýšení udržateľnosti v rámci svojej ponuky produktov na ceste k nulovej bilancii. Okrem udržateľných inovácií produktov sa Laura podelila o udržateľné vylepšenia, ktoré spoločnosť Lenovo robí, aby bola lídrom v nízkoemisnej výrobe, ako aj o zámery spoločnosti Lenovo zdieľať a podávať správy o svojom pokroku v záujme dôveryhodného prístupu k znižovaniu emisií založeného na spolupráci. Toto úsilie o udržateľnosť ešte posilnilo oznámenie v závere o záväzku spoločnosti Lenovo k vízii nulovej bilancie emisií do roku 2050.

Navštívte domovskú stránku Lenovo Tech World ’22 , kde nájdete úplné špecifikácie, obrázky a ďalšie informácie.

Značky: