Na CESe sme si pozreli aj telefón LG V40 ThinQ. Naozaj má 5 kamier, konkrétne tri vzadu a dve vpredu.

Ako sme si vyskúšali, toto by bol telefón presne pre nás. Je TO totiž špecialista na fotografovanie a tvorbu videa. Na jedno stlačenie spúšte vám V40 ThinQ pri fotení zadnými kamerami urobí hneď tri fotografie: štandardnú (78°, 12 MPx), tele zoom (45°, 12 MPx) a super širokú (107°, 16 MPx).

V prípade tvorby selfie fotiek si vyberiete medzi dvoma fotkami: štandard alebo 90° široký pohľad. Ďalej máte možnosť realizovať kinematografové fotografie, kde si určíte, ktorá časť fotky bude pohyblivá a ktorá statická.  To vyzerá veľmi zaujímavo.

Do procesu fotografovania vstupuje aj umelá inteligencia a teda fotoaparát vie, čo fotíte: rozpozná osoby, stromy, zvieratá, jedlo a podobne a podľa toho fotoaparát nastaví režim fotenia a príslušný filter. Všetko máte, samozrejme, možnosť nastaviť aj manuálne.

LG V40 prichádza s veľkým 6,4 palcovým displejom s pomerom strán 19,5:9. Rozlíšenie displeja je QHD+ a hmotnosť telefónu je len 162 gramov (so SIM kartou). Zvuk je zo stereo reproduktorov v režime DTS:X 3D, viete teda rozpoznať v priestore odkiaľ zvuky prichádzajú. Prirodzene, je tu audio jack port pre slúchadlá a mikrofón a výrobca použil 32-bitový audio prevodník. Audio je vo V40 ThinQ riešené so zvukovým špecialistom, firmou Meridan.

Smartfón V40 ThinQ prichádza v čiernej a modrej farbe. ThinQ znamená, že plne podporuje Google Assistant. Predajná cena je na americkom trhu je 780 USD bez miestnej dane.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.