Spoločnosť Microsoft konečne dopredala všetky zariadenia s Windows 10 Mobile.

Z obchodu Microsoft sa vypredali všetky zariadenia s Windows 10 Mobile. Za posledný rok sa v obchode Microsoft objavovali iba zariadenia tretích strán. Väčšinou sa jednalo o produkty od spoločností Alcatel (Idol 4s) a HP (Elite x3). V obchode ste mohli vidieť okrem týchto zariadení aj príslušenstvo od HP, alebo akciové balíčky Alcatel.

Posledné kusy smartfónov Lumia putovali ku svojím majiteľom už pred nejakým časom. Je otázne, čo ich viedlo ku kúpe zariadení s platformou Windows Mobile, ktorá je v podstate mŕtva. Pokiaľ v blízkej budúcnosti sa objaví nejaké zariadenia so systémom Windows v obchode spoločnosti Microsoft, bude to zariadenie z projektu Andromeda.

Predaj Microsoft zariadení s Windows 10 Mobile sa ukončil iba na stránkach Microsoftu. Pokiaľ by ste stále mali záujem o smartfón s operačným systémom Windows 10 Mobile, tak treba kontaktovať lokálnych predajcov.

Spoločnosť Microsoft v podstate vypredala iba zariadenia so svojim operačným systémom. Iné značky, ako napríklad Samsung, stále nájdete v obchode spoločnosti Microsoft. Tieto Android zariadenia majú predinštalovanú sadu Microsoft aplikácií a aspoň tak sa môžete dostať k službám a aplikáciám od spoločnosti Microsoft.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Windows 10 je tu s ďalšou aktualizáciou. Testeri dostávajú čoraz prínosnejšie novinky

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.