Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Motorola 312 Labs podporí spoločnosť v jej záväzku investovať do výskumu a vývoja a priniesť na trh nové technológie a vyššiu hodnotu pre spotrebiteľov

Spoločnosť Motorola sa zaviazala prinášať na trh najnovšie a najlepšie technológie a zároveň poskytovať zákazníkom tú najlepšiu hodnotu. S cieľom podporiť túto inováciu, spoločnosť Motorola predstavuje Motorola 312 Labs, novozriadenú inovačnú skupinu v rámci produktovej organizácie Motorola, ktorá zahŕňa globálnych odborníkov na výskum, dizajn a inžinierstvo zameraných na vývoj produktov prvých svojho druhu.

Táto skupina bude objavovať neznáme prostredníctvom výskumu, nápadov, koncepcií a prototypov, aby v blízkej aj vzdialenej budúcnosti predstavila radikálne odlišné mobilné riešenia a technológie. Zavedenie výskumnej a vývojovej skupiny Motorola 312 Labs v spoločnosti Motorola, ktorá je súčasťou spoločnosti Lenovo, ďalej podporuje poslanie spoločnosti Lenovo zdvojnásobiť výskum a vývoj v priebehu nasledujúcich troch rokov.

Stavať na raste a výnimočných produktoch

Spoločnosť Motorola zaznamenala pôsobivý rast a ziskovosť, keď dosiahla svoj najlepší štvrťrok v histórii, pričom zisk sa vyšplhal na nové historické maximum 89 miliónov USD, pričom tržby medziročne vzrástli o 27 %, čo je najviac za 15 štvrťrokov. Vďačí za to silnému jadru v portfóliu produktov ako motorola razr, motorola edge a moto g a službám ako ThinkShield for mobile a Moto Talk.

Zdroj: Motorola

Motorola priniesla neuveriteľné inovácie, ako sú nerozbitné obrazovky, moto módy a skladací razr, a Motorola 312 Labs bude pokračovať v urýchľovaní prinášania nových technológií na trh. Do budúcnosti sa Motorola 312 Labs sústreďuje na niekoľko kľúčových oblastí vrátane prepojeného ekosystému budúcnosti, evolúcie metaverza, skúmania nových a jedinečných mobilných foriem a nositeľných zariadení, pokroku v technológiách displejov a AR&VR.

Dan Dery, produktový viceprezident spoločnosti Motorola, hovorí: Motorola 312 Labs má jedinečnú pozíciu, pretože jej poslaním je skúmať neznáme, no s výskumným tímom, ktorý má odborné znalosti na premenu koncepčného nápadu na realitu. Jednou z oblastí, kde máme bohaté skúsenosti, je porozumenie potrebám zákazníkov, pretože aký zmysel má prelomová technológia, ak ľuďom nič neprinesie? Toto je pre nás kľúčová oblasť, keď sa pozeráme na budúcnosť mobilných technológií.” 

Globálny tím odborníkov s koreňmi v Chicagu

Číslo „312“ v názve nového laboratória predstavuje jednu z najznámejších telefónnych predvolieb v Chicagu. Inovácie spoločnosti Motorola majú hlboké korene v Chicagu, IL, USA, kde vznikali ikonické zariadenia od prvého prenosného telefónu až po prvý skladací véčkový telefón. Tím má sídlo v známom chicagskom Merchandise Mart, kde zamestnanci pracujú vo viac ako 30 samostatných laboratóriách. Skupina má zamestnancov aj v Brazílii, Číne a Indii.

Motorola 312 Labs, pracujúc s hodnotami vštepovanými oddelením Product Diversity Office v spoločnosti Lenovo, budú pokračovať v budovaní rôznorodého tímu a zaistia, aby sa v rámci inovačného procesu spojili rôzne disciplíny. Napríklad z pohľadu spotrebiteľského prieskumu skríningový proces zabezpečuje, že bude zahrnutá reprezentatívna vzorka rôzneho veku, pohlavia, schopností a rás. Toto je pre proces kľúčové. 

Motorola 312 Labs je pre spoločnosť Motorola dôležitým krokom k tomu, aby pokračovala v skúšaní toho, ako vyzerá, pôsobí a správa sa mobilný zážitok.

Značky: