Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Riešenie Internetu vecí zhromažďuje a analyzuje dáta z miliónov zariadení a pomáha predvídať budúce požiadavky

Spoločnosť Ricoh, popredný dodávateľ riešení na tlač a správu dokumentov, oznámila nasadenie serverov Oracle SPARC T5 spolu s úložným riešením Oracle ZFS Storage a databázou Oracle. Spoločnosť Ricoh použije tieto riešenia na analýzu dát zo služby RICOH @Remote, čo je zákaznícka podpora v reálnom čase, fungujúca vo viac než 100 krajinách a regiónoch. Služba monitoruje a zhromažďuje dáta z niekoľkých miliónov multifunkčných tlačových zariadení, sleduje napr. počty vytlačených stránok, stavy tonera aj nastavenie tlačiarní, a poskytuje reporty o konfigurácii a prevádzke zariadení.

Vyťaženie týchto informácií vníma spoločnosť Ricoh ako príležitosť na zvýšenie spokojnosti zákazníkov pomocou transformácie modelu služieb z reaktívneho na proaktívny. Pomocou dát by malo byť možné predpovedať a detegovať potenciálne problémy ešte pred tým, než k nim dôjde, optimalizovať frekvenciu údržby a návštev technikov a minimalizovať výpadky/odstávky zariadení.

Zjednotenie dát na úrovni celej spoločnosti umožní ich presnejšiu analýzu. Spoločnosť Ricoh preto vybudovala súkromný (privátny) cloud, ktorý celej skupine RICOH @Remote poskytuje vysokorýchlostný prístup z interných sietí. Servery SPARC T5 s operačným systémom Oracle Solaris a úložné riešenie Oracle ZFS Storage ZS3 sa používajú na analýzu dát, pričom úložisko zároveň slúži na ukladanie prevádzkových dát zo siete RICOH @Remote.

„Dáta zo služby RICOH @Remote sú umiestnené v databáze Oracle. Privátny cloud založený na serveroch SPARC T5 a úložných zariadeniach ZFS Storage ZS3 bol pre nás prirodzenou voľbou,“ uvádza Toshiaki Sato, zástupca riaditeľa centra pre vývoj a inovácie v spoločnosti Ricoh. „Spoločnosť Oracle má tiež bohaté skúsenosti s analýzou veľkých objemov dát a budovaním škálovateľných cloudových infraštruktúr, takže celé riešenie je ideálne pripravené aj na budúci rast.“

Použitie hardvéru a softvéru Oracle poskytuje spoločnosti Ricoh niekoľko výhod, vrátane rýchlejšieho prenosu dát a eliminácie úzkeho hrdla výkonu úložísk. Použité je rozhranie InfiniBand 40 Gb/s a simultánne paralelné spracovanie, ktoré podporuje náročné transakcie pri práci s veľkými objemami dát (big data). Zariadenia Oracle ZFS Storage ZS3 takisto poskytujú cenovo efektívnu a vysoko škálovateľnú infraštruktúru na zálohovanie cloudu a analýzu výkonu v reálnom čase pomocou nástroja DTrace Storage Analytics.

Riešenia Oracle podporujú spoločnosť Ricoh aj pri ďalšom raste. Pomocou pokročilej kompresie a hybridnej stĺpcovej kompresie sa objem dát znižuje na menej než 30 % pôvodnej kapacity a škálovateľnosť platformy Oracle ZFS Storage umožňuje vytvoriť pružnú a cenovo efektívnu záložnú infraštruktúru, ktorá dokáže držať krok s nárastom dát zo služby RICOH @Remote.

RICOH @Remote predstavuje novú službu vzdialenej podpory pre zariadenia, ktoré sú súčasťou sietí LAN alebo majú širokopásmové pripojenie. Zákazníkom poskytuje väčšie pohodlie a minimalizuje problémy so zariadeniami.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.