Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najnovšie modely zdrojov Smart-UPS poskytujú zjednodušenú inštaláciu a prepäťovú ochranu edge computingu a distribuovaných IT systémov. Technológia lítium-iónových batérií zabezpečuje až o 50 % nižšie celkové náklady s dvojnásobnou výdržou batérie v porovnaní s olovenou kyselinou. Interoperabilná platforma EcoStruxure umožňuje jednoduchý monitoring alebo upgrade na EcoStruxure IT Expert and EcoStruxure Asset Advisor prostredníctvom UPS Network Management Card.

Spoločnosť Schneider Electric, líder v oblasti energetických a automatizačných digitálnych riešení, oznámila, že na európsky trh uvádza pod svojou značkou APC 230V modely záložných zdrojov Smart-UPS™ s lítium-iónovými batériami. Nové modely poskytujú záložnú energiu pre aplikácie edge computingu a distribuované IT prostredia. Nové modely APC Smart-UPS riešia mnohé výzvy, s ktorými sa stretávajú európski zákazníci. Sú kompaktné, jednoducho sa inštalujú a ovládajú.

Interaktívne modely radu APC Smart-UPS sú navrhnuté tak, aby poskytovali odolnú ochranu napájania pre IT a sieťové zariadenia, dokážu predĺžiť životnosť batérie, zatiaľ čo Li-ion technológia zabezpečuje úspory až do 50% v porovnaní so zdrojmi neprerušovaného napätia (UPS) využívajúcich tradičné batérie s regulovanou olovenou kyselinou (VRLA). Nové Smart-UPS sú dostupné s 5-ročnou zárukou, ktorá pokrýva elektroniku a samotnú batériu.

„Spracovávanie dát v egde computingu predstavujú pre IT operátorov nové výzvy vrátane administrácie väčšieho počtu zariadení na miestach, ktoré nie sú optimalizované pre IT systémy a nemajú tzv. on-site podporu,“ uviedol Rob McKernan, Senior Vice President, Secure Power Division, Europe. „Dostupnosť energie naďalej zohráva rozhodujúcu úlohu a výpadky majú okamžitý vplyv na podnikanie. Nový APC Smart-UPS zdroj s lítium-iónovými batériami poskytuje odolnú ochranu napájania s podporou cloudu pre vzdialenú administráciu prostredí edge computing.“

Mnohé firmy v súčasnosti implementujú stratégie digitálnej transformácie s cieľom zvýšiť efektivitu, produktivitu a ziskovosť. Výsledkom je, že IT systémy sa zavádzajú bližšie k miestu, kde sa dáta generujú, spracovávajú a spotrebúvajú. Tento trend je známy ako edge computing.

Interaktívne rady APC Smart-UPS Line Interactive UPS

Súčasťou interaktívnej série Smart-UPS od spoločnosti APC sú modely 500, 750, 1000 a 1500VA, ktoré sú dostupné ako 1U Rack / Tower / Wall Mount (500VA) a 2U & 3U Rack mount (750, 1000, 1500VA). Nové zdroje UPS ponúkajú úsporný režim s 97% účinnosťou, automatickú reguláciu napätia (AVR) a prepäťovú ochranu.

Vďaka svojej kompaktnej veľkosti sú nové APC Smart-UPS zdroje ideálne pre umiestnenie do malých priestorov, môžu sa jednoducho integrovať do IT systémov, akými sú hyperkonvergovaná infraštruktúra (HCI), racky alebo nástenné systémy, ako napríklad nástenný modul EcoStruxure Micro Data Center C-Series 6U Wall Mount od Schneider Electric. V spojení s nástrojom APC Local Edge Configurator je možná optimalizácia napájania, chladenia a inštalácie v maloobchodných predajniach, pobočkách až po priemyselné, vzdelávacie a zdravotnícke inštitúcie.

Možnosti APC Smart-UPS pre požiadavky miestnej a vzdialenej správy

Modely EcoStruxure Ready APC Smart-UPS obsahujú PowerChute™ Business Edition pre ľahké bezobslužné vypnutie. Pridávná karta UPS Network Management Card integruje APC Smart-UPS so Schneider Electric EcoStruxure IT™ – oceňovaným Data Center Infrastructure Management (DCIM) softvérom budúcej generácie pre zjednodušenú vzdialenú správu. Medzi ďalšie benefity, ktoré zvyšujú spoľahlivosť a znižujú riziko výpadkov patrí monitorovanie IT systémov prostredníctvom APC partnerov a Managed Service Providers (MSP’s) alebo vďaka využitiu služby vzdialeného monitorovania EcoStruxure Asset Advisor od Schneider Electric.

Pridajte výhody lítium-iónovej technológie pre spoľahlivejšie IT služby

Lítium-iónové batérie sú navrhnuté tak, aby vydržali väčšie kolísanie teploty, zabezpečujú vysoký výkon pri teplotách do 40 °C s tým, že v niektorých zariadeniach nevyžadujú ďalšie chladenie. Lítium-iónové batérie sú ľahšie a kompaktnejšie ako ich ekvivalenty VRLA, pre ich jednoduchšiu manipuláciu a inštaláciu, a sú účinnejšie v cykloch nabíjania / vybíjania. Batérie znižujú celkové náklady vďaka dlhšej životnosti a nižšej cene servisu a výmeny.

Nové APC Smart-UPS zdroje budú dostupné počas prvého kvartálu 2020. Ak chcete získať viac informácií, navštívte webovú stránku Schneider Electric.