Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Minulý týždeň sa Praha a SUSECON stali jedinečným miestom na stretnutia koncových používateľov s odborníkmi zo spoločnosti SUSE, jej partnermi a open source komunitou.

Spoločnou témou boli open source technológie a inovácie, ktoré v súčasnosti menia spôsob akým fungujú firemné IT.

V rámci konferencie SUSECON 2017 sa uskutočnilo aj vyše 150 odborných prezentácií, od praktických, výukových, cez prípadové štúdie, až po pohľady do budúcnosti, na nové trendy a technológie. Medzi hlavné novinky, ktoré predstavila na konferencii spoločnosť SUSE, patria:

SUSE spolupracuje so spoločnosťou SAP na podpore SAP Cloud Platform pre firemných zákazníkov

Spoločnosť SUSE oznámila, že spolupracuje na podpore SAP Cloud Platform v dátových centrách spoločnosti SAP. Kľúčovými prvkami tejto platformy sú produkty SUSE OpenStack Cloud a SUSE Enterprise Storage, ktoré poskytujú služby robustnej infraštruktúry na prevádzku aplikácií, ktoré umožnia firmám zbierať, kontrolovať, analyzovať a zhodnotiť informácie všetkého druhu a integrovať ich do firemných systémov.

SUSE predstavuje nové možnosti, ako zákazníkom platformy SAP pomôcť k prevádzke s takmer nulovými výpadkami

Spoločnosť SUSE® ešte viac posilnila ponuku svojich riešení pre používateľov softvéru SAP vo forme novej podpory pre zabezpečenie vysokej dostupnosti a obnovy v prípade katastrofických udalostí.

  • SUSE automatizuje činnosti pre zabezpečenie vysokej dostupnosti SAP HANA v tzv. „scale-out“ architektúre. – SUSE teraz poskytuje automatické prevzatie riadení činností používateľov a aplikácií, čím dopĺňa platformu SAP HANA a replikáciu dát medzi uzlovými bodmi („scale-up“) a clustermi („scale-out“) v rámci SAP HANA. Táto ponuka spoločnosti SUSE je súčasťou poprednej platformy pre riešenia SAP, akým je SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications.
  • Certifikácia pre clustery so zabezpečenou vysokou dostupnosťou a lepšou podporou pre SAPNetWeaver 7.40 – SAP certifikovala technológie spoločnosti SUSE s ohľadom na riadenie clusterov s vysokými nárokmi na dostupnosť prevádzkovaných na technologickej platforme SAP NetWeaver.

Spolupráca Huawei a SUSE na vytvorení riešení Mission Critical Server nastavuje nový štandard spoľahlivosti

Spoločnosti Huawei a SUSE na konferencii SUSECON oznámili rozšírenie vzájomného partnerstva v rámci spolupráce na tvorbe spoľahlivejšieho riešenia serverov, ktoré nesmú zlyhať, tzv. Mission Critical Servery, a chcú tak nastaviť nový štandard v oblasti spoľahlivosti. Cieľom je udávať tón, kde riešenie Mission Critical Server bude podporovať možnosť výmeny pamäťových modulov za chodu, čo zákazníkom pomôže skrátiť čas neplánovanej údržby, a súčasne budú môcť ich systémy pre riadenie výroby ostať funkčné a bez výpadkov. Toto riešenie bude fungovať so 16 alebo 32-bitovými päticami (jedna pätica znamená jeden procesor) KunLun Mission Critical Server a platformou SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications.

SUSE rozširuje portfólio riešení pre rapídny vývoj a nasadzovanie aplikácií.

SUSE predstavuje platformu SUSE CaaS Platform 2 ako riešenie na riadenie kontejnerov ako služby založené na technológii Kubernetes a poskytuje pohľad na podobu platformy SUSE Cloud Application Platform, ktorá využíva technológie Cloud Foundry a Kubernetes.

  • SUSE CaaS Platform 2

Platforma SUSE CaaS (Container as a Service, čiže kontajner ako služba) je riešenie správy kontejnerov na podnikovej úrovni, ktoré umožňuje IT a DevOp profesionálom ľahšie nasadzovať, riadiť a škálovať aplikácie a služby založené na využívaní kontajnerov. Vďaka tomu môžu podniky skrátiť dobu uvádzania nových aplikácií a byť v obchodnom prostredí agilnejší.

  • Cloudová platforma pre aplikácie SUSE Cloud Application Platform

SUSE Cloud Application Platform je moderná platforma pre uvádzanie nových aplikácií, ktorá slúži teamom vyvíjajúcim softvér a prevádzkam pre racionalizáciu a uľahčenie riadení cyklu životnosti tradičných a nových aplikácií určených primárne pre cloudové nasadenie. Vďaka súbežnému uplatneniu technológií Cloud Foundry a Kubernetes, ktoré sú v tomto obore na špičke, uľahčuje táto platforma pre DevOps integráciu procesov, aby mohli zrýchľovať inovácie, zlepšovať odozvu IT a dosiahnuť maximálnu rýchlosť návratnosti vloženej investície.

SUSE predstavilo novú verziu svojho riešenia pre softvérovo-definovaná úložiská– SUSE Enterprise Storage 5. Nová verzia disponuje vyšším výkonom a vylepšeným používateľským rozhraním.

SUSE Enterprise Storage 5

Najnovšia verzia inteligentného riešenia spoločnosti SUSE pre softvérovo definované riadenie ukladania dát s názvom SUSE Enterprise Storage 5 umožní IT firmám zrýchliť inovácie a znížiť náklady vďaka efektívnej transformácii ich infraštruktúry ukladania dát na podnikovej úrovni. Riešenie je založené na open source projekte Ceph vo verzii Luminous a je ideálne vhodné na ukladanie dát v súlade s legislatívnymi požiadavkami, ich archivácii, zálohovaní a ukladaní veľkých objemov dát. Medzi aplikácie využívajúce veľké objemy dát patria videodohľadové systémy, priemyslové televízne okruhy (CCTV), internetové prezentácie a školenia, streamovanie multimédií, röntgenové skúmanie, spracovanie seizmických procesov, mapovanie genómu a projektovanie s počítačovou podporou. Aplikáciami na zálohovanie a archiváciu dát sú napríklad Veritas NetBackup, Commvault a Micro Focus Data Protector a ako riešenie na ukladanie dát v súlade s legislatívnymi požiadavkami možno uviesť aplikáciu iTernity.

Značky: