Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SUSE otvára dvere do sveta softvéru s otvoreným zdrojovým kódom (open source) pre študentov na celom svete prostredníctvom nového akademického programu s názvom „SUSE Academic Program“.

Spoločnosť SUSE poskytuje na zdieľanie open source softvér bezplatne alebo za nízke poplatky, a taktiež vzdelávacie osnovy, nástroje a podporu s cieľom pomáhať školám, univerzitám, vzdelávacím zariadeniam a ďalším akademickým organizáciám používať, vyučovať a vyvíjať open source softvér pre svojich študentov. Vzdelávacie osnovy okrem iného zahŕňajú kurzy umožňujúce stať sa linuxovým administrátorom s certifikáciou spoločnosti SUSE: SUSE Linux Certified Administrator (SCA).

„Ako otvorená spoločnosť v oblasti open source softvéru a technológií pripravuje SUSE učiteľov a študentov pre budúcnosť pomocou voľného prístupu k našim rozsiahlym technologickým znalostiam a softvéru,“ povedal Sander Huyts, viceprezident pre obchod spoločnosti SUSE. „Akademický program spoločnosti SUSE je jednoduchý spôsob, ako vzdelávať akademické inštitúcie, aby mohli spoznať hodnotu technológií SUSE, získavať materiály pre výučbu a prispôsobené ponuky bez akéhokoľvek účastníckeho poplatku alebo požiadavky minimálnej objednávky. Sme odhodlaní pomáhať školám pomocou nástrojov a technológií, ktoré potrebujú a pripraviť tak študentov pre budúcnosť.“

Akademický program spoločnosti SUSE ponúka organizáciám, ktoré sa do neho budú chcieť zapojiť, nasledujúce výhody:

  • Školiace materiály pre certifikované linuxové a ďalšie kurzy pre školiteľov a študentov.
  • Využitie školiacich materiálov v kampusoch pre výučbu študentov.
  • Nákup produktov SUSE za špeciálne ceny a za zvýhodnených podmienok.
  • Prístup k nástrojom a produktom SUSE pre laboratórne prostredie, vývoj softvéru alebo iné vzdelávacie prostredie.
  • Prístup k znalostnej databáze spoločnosti SUSE, fóram a podpore.

Vzdelávací program poskytuje zainteresovaným inštitúciám bezplatný prístup k učebným osnovám „SUSE Training curriculum“ ako pre školiteľa, tak aj pre študentov, ktorí budú oprávnení využívať tieto učebné osnovy v celom areáli kampusu na vzdelávacie a nekomerčné účely. Okrem prístupu k vzdelávacím materiálom ponúka SUSE voľný prístup k prostriedkom a nástrojom open source pre vývoj softvéru. SUSE tiež ponúka výhodný nákupný program, ktorý účastníkom umožňuje zakúpiť produkty SUSE s vhodnou úrovňou podpory za podmienok a s cenami, ktoré môžu získať iba vzdelávacie inštitúcie.

„Existuje mnoho ciest, ktorými sa môžu budúci vývojári vydať, keď chcú rozvíjať svoje zručnosti, ako zvládnuť umenie a problematiku softvéru,“ povedal Al Gillen, viceprezident skupiny pre vývoj softvéru a open source v spoločnosti IDC. „Akademické inštitúcie poskytujú dôležité cesty na vzdelávanie administrátorov a vývojárov. Programy zamerané na urýchlenie ich vzdelávania, ako je program spoločnosti SUSE, sú pre univerzitných študentov veľmi významné, pretože sa vďaka nim môžu dozvedieť viac o open source riešeniach a mať s nimi priamu skúsenosť – vrátane open source technológií na podnikovej úrovni. Investície podobného druhu v budúcich rokoch značne posilnia inovácie a možnosti výberu na trhu.“

Značky: