Spoločnosť Synology prezentovala v Hannoveri novinky zo sveta softvéru a hardvéru. Tie odhalila exkluzívne médiám a vybraných partnerom počas Synology Solution Exhibition. Boli sme pritom osobne.

Medzi najväčšie novinky patrí:

  • Prvý Synology Mesh Router MR2200ac v kombinácii s aktualizovaným Synology Router Manager (SRM) 1.2
  • Riešenie Active Backup for Business
  • Virtual Machine Manager (VMM) Pro s pokročilými funkciami
  • Škála nových modelov DiskStation a RackStation, ako sú napríklad modely DS619slim a RS1619xs+

„Používatelia boli hnacou silou za všetkými vývojovými snahami spoločnosti Synology. Vďaka intenzívnej komunikácii s našimi užívateľmi odhaľujeme ich potreby a rýchlo reagujeme na nové trendy a inovácie vďaka nášmu silnému vývojárskemu tímu. Počas výstavy Synology Solution sa tešíme na spätnú väzbu od používateľov a partnerov, aby sme mohli naďalej dodávať produkty, ktoré najlepšie vyhovujú potrebám používateľov. “ povedal Derren Lu, generálny riaditeľ spoločnosti Synology Inc.

Revolučná skúsenosť s riadením siete: Synology Mesh Router MR2200ac a SRM 1.2

Prvý mesh router spoločnosti Synology, MR2200ac, je dodávaný so štvorjadrovým procesorom Qualcomm IPQ4019 a trojpásmovým Wi-Fi, čo umožňuje používateľom rozšíriť pokrytie Wi-Fi prostredníctvom flexibilného nasadenia. Všetky pripojenia a zariadenia Wi-Fi je možné spravovať prostredníctvom jednej platformy – SRM. A navyše nastavenia a vzdialenú správu je možné prevádzkovať aj prostredníctvom webového rozhrania aj pomocou mobilnej aplikácie DS router.

Video z predstavenia mesh routera pripravujeme

SRM 1.2 prichádza s granulárnejšími konfiguráciami, ako je vytvorenie profilu používateľa, podrobná správa používania, pokročilé webové filtre a funkcie whitelist. Vďaka integrácii databáz tretích strán, ako je napríklad služba Bezpečné prehliadanie Google a spravodajských informácií o hrozbách DNS /IP, si môžu domáci používatelia a IT administrátori užívať bezproblémové a zároveň výkonné riadenie siete.

Centralizované riešenie zálohovania a virtualizácie: Active Backup for Business and Virtual Machine Manager (VMM)

Active Backup for Business poskytuje úplnú ochranu pre rôzne pracovné zaťaženia z počítačov, Windows a Linux serverov a virtuálnych počítačov. Podpora technológie zmeneného sledovania blokov (CBT) zálohuje iba modifikované bloky, zatiaľ čo globálna deduplikácia deteguje a odstraňuje duplicitné súbory. Tieto nástroje zvyšujú účinnosť zálohovania a znižujú zbytočnú spotrebu pamäte.


VMM umožňuje používateľom spúšťať virtuálne počítače v klastrovej infraštruktúre až so 7 zariadeniami Synology NAS. Vďaka flexibilnému škálovaniu a nástroju živej migrácie tak VMM optimalizuje vyvažovanie záťaže a prideľovanie zdrojov. Nový VMM Pro podporuje plánované zálohovanie a replikáciu virtuálnych počítačov na iný Synology NAS, čím chráni digitálne dátové zdroje. Virtuálne počítače a fyzické servery môžu byť zálohované prostredníctvom služby Active Backup for Business a obnovené na VMM, čím sa dosiahne zotavenie po fyzickej havárii (P2V) a účinne sa minimalizuje RTO.

LiveCam, nová aplikácia v službe Surveillance Station 8.2, môže zmeniť váš smartphone na IP kameru. Inovované centrum aplikácií obsahuje 26 aplikácií a nástrojov, ktoré pomáhajú používateľom spravovať rozšírenia a to bez jediného problému.

Ešte lepší zážitok pre používateľov: DSM 6.2 a úplne nové modely NAS

Po osemmesačnom beta programe s viac ako 71 000 používateľmi zariadení NAS, Synology oznámila oficiálne vydanie DSM 6.2, ktoré prináša spoľahlivejší, efektívnejší a bezpečnejší zážitok s NAS. Operačný systém DSM 6.2 podporuje novú funkciu Advanced LUN, ktorá zvyšuje výkon sekvenčného zápisu o 46%, poskytuje bleskurýchle snapshoty a vykoná obnovu v priebehu niekoľkých sekúnd.

Prebudovaná Synology High Availability (SHA) 2.0 výrazne znižuje počiatočný čas potrebný na nastavenia klastra. Zbrusu nový systémový prehľad a sledovanie zdrojov umožňujú IT správcom ešte hlbšiu kontrolu aktívnych a pasívnych serverov. Vynovené rozhranie umožňuje používateľom riešiť problémy veľmi ľahko s pokynmi, ktoré stačí nasledovať, čo minimalizuje prestoje služby.

Okrem toho sa uvádza aj niekoľko nových modelov NAS, ktoré spĺňajú širokú škálu potrieb používateľov ako napríklad kompaktný DS619slim, vysoko škálovateľný DS2419+, úplne nový 2U RackStation RS1219+ a RS1619xs+ čo je vlajková loď série Synology 1U XS.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.