Spoločnosť Würth predstavuje značkového nemeckého dodávateľa rôznej techniky určenej pre strojárov, mechanikov, opravárov, stavebníkov, dielne, autoservisy, a pod. My sme sa boli pozrieť na Deň otvorených dverí, pričom sme si pozreli ich novú predajňu v Bratislave.

V predajni zatiaľ môžu nakupovať len registrovaní klienti (živnostníci) a je otvorená každý pracovný deň od 7:00 do 15:30. A veru takto široký výber sortimentu len tak nenájdete. Adresa predajne je Pribylinská 2, 832 55 Bratislava 3. S parkovaním tu nie je problém.

Hlavným predajným kanálom firmy je však sieť obchodných zástupcov, ktorí na pravidelnej báze navštevujú zákazníkov priamo v ich prevádzkach, aby zistili ich potreby a zároveň poskytovali odborné poradenstvo v oblasti profesionálnej montáže. Dnes túto sieť tvorí 122 obchodných zástupcov špecializovaných do šesť divízií: Auto, Cargo, Kovo, Drevo, Stavby a Industry.

Pre svoje sídlo stavia Würth novú budovu pod taktovkou renomovaných architektov Karola Kállaya, Branislava Bolča a Radovana Valentu. „Sme radi, že sa Würthu náš návrh páči,“ netají Radovan Valenta. „Páči sa nám, keď firmy uvažujú tak, že chcú mať  na budove aj typické slovenské prvky“.

Architektonické riešenia jednotlivých centrál Würth vo svete majú skutočne dva základné znaky – jedinečný charakter stavby a nezameniteľnú podobu architektúry. Uznávaní architekti tak majú pri návrhu vždy za úlohu na jednej strane podčiarknuť firemnú filozofiu a na druhej zachovať štýl typický pre danú krajinu. Pri tomto zadaní sa nám najviac páčil práve návrh z dielne Karola Kállaya, Branislava Bolča a Radovana Valentu,“ dopĺňa konateľka Würth Slovensko Martina Gaislová. Ako dodáva, bola by rada, keby aj slovenská centrála po svojom dokončení rozšírila zoznam prestížnych ocenení za architektonické stvárnenie.
V sortimente predajne Würth nájdete napr. aj ochranné odevy a rukavice, ale aj veľmi dobrú výbavu na starostlivosť o auto.

Všimli sme si aj výbavu na obrábanie kovov, k špecialitám patrí sekundový lep, ktorý vám vo fľaštičke nikdy nezaschne.

Boli sme aj na vonkajšej prezentácií pred predajňou, kde sa nachádzali nástroje pre stavebníkov, ďalej výbava pre zváračov a pod.

Špecialitou je výdajný automat určený hlavne pre výrobné podniky, z ktorého si napr. po priložení čipovej karty zamestnanci môžu vybrať príslušný nástroj alebo prípravok nevyhnutný na ich prácu. Takto sa zamedzí plytvaniu a na druhej strane prípravky sú vždy k dispozícii.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.