Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon oznámila, že úzka spolupráca so spoločnosťou Plockmatic, globálnym dodávateľom dokončovacích riešení pre tlač a spracovanie poštových zásielok, vyústila v integráciu digitálnych atramentových archových tlačiarní Canon radu varioPRINT iX so zariadením na lakovanie papiera Plockmatic DigiCoater Pro 400 HD LED. Vďaka kvalite tlače podobnej ofsetovej, vysokej produktivite a nákladovej efektivite sa tlačiarne radu varioPRINT iX osvedčili ako obľúbená investícia pre komerčné a online tlačiarne.

Vďaka kombinácii oboch technológií majú teraz používatelia tlačiarní radu varioPRINT iX možnosť vytvárať kvalitné aplikácie s UV lakom rýchlejšie a v jedinom automatizovanom pracovnom postupe. Komerční používatelia tlačiarní radu varioPRINT iX, ktorí chcú vyrábať tlačové materiály s lakovaním, ako sú napríklad vizitky, pohľadnice alebo obálky kníh a časopisov, môžu teraz maximalizovať svoju produktivitu pripojením zariadenia DigiCoater Pro 400 HD LED inline.

Vďaka integrácii nebude potrebný manuálny zásah do procesu a zníži sa aj riziko obmedzenia výroby. Komerčné tlačiarne tak budú môcť jednoducho dodávať aplikácie s lesklým vzhľadom a vyššou hodnotou a zákazky realizovať v kratšom čase. Pri použití technológie ochranného laku sú výsledky atraktívnejšie a náter zároveň chráni potlačené materiály pred opotrebením, vodou, nečistotami a potravinami.

Vďaka využitiu tenkej vrstvy laku – len cca 2-4 g/m2 – je jeho vytvrdzovanie jednoduchšie a úspornejšie ako pri využití tradičných technológií, ktoré využívajú cca 15-30 g/m2 laku. Celý proces je rýchly a lakované výstupy sú ihneď pripravené na ďalšie dokončovanie.

Oba stroje sú prepojené prostredníctvom otvoreného rozhrania SFD, vďaka čomu je obojsmerná komunikácia medzi tlačiarňou varioPRINT iX-series a Plockmatic Digicoater Pro 400 HD LED vysoko efektívna. Kontrolér stroja PRISMAsync ľahko zaregistruje chybne vytlačené listy a zariadenie varioPRINT iX ich automaticky vytlačí znova.

Zdroj: Canon

Hayco Van Gaal, viceprezident pre predaj a servis v oblasti komerčnej tlače v regióne EMEA spoločnosti Canon Europe, uviedol: „Spoločnosť Canon opäť umožnila svojim zákazníkom dosiahnuť vyššiu produktivitu a kratšiu dobu spracovania zákaziek pomocou automatizácie, ktorú umožňuje inline integrácia. Vysoko kvalitný tlačový výstup zo zariadenia varioPRINT v kombinácii s možnosťami zušľachťovania zariadenia Plockmatic Digicoater Pro 400 HD LED je prínosom pre všetky komerčné tlačiarne, ktoré chcú využiť rastúci dopyt trhu po tlačových aplikáciách s vysokou pridanou hodnotou. Našli sme spôsob, ako môžu naši zákazníci rozšíriť portfólio produktov, zvýšiť marže a zároveň maximalizovať efekt aplikácií a minimalizovať výrobné náklady.“

Johan Mikaelsson, viceprezident pre Business Unit Inline & Technical Support spoločnosti Plockmatic Group, o partnerstve so spoločnosťou Canon vyhlásil: „Inovatívna technológia Digicoater Pro 400 HD LED umožňuje komerčným tlačovým prevádzkam zvýšiť hodnotu tlačených aplikácií a znížiť výrobné náklady. Zariadenie Digicoater Pro 400 HD LED s radom Canon varioPRINT iX považujeme za dokonalú kombináciu, ktorá podporí rast podnikania aj spokojnosť zákazníkov.“

Ďalšie informácie o zariadeniach rady varioPRINT iX nájdete na tejto adrese, viac o Plockmatic Digicoater Pro 400 HD LED nájdete tu.

Značky: