Nemajte obavy, no opatrnosť môže byť na mieste.

Je celkom normálne, že nie všetky aktualizácie sa podaria. Konfigurácií je mnoho a tak sa nájdu používatelia, ktorým nejaká aktualizácia v systéme urobila viac škody ako úžitku. Teraz sa to týka opravného balíka označeného ako KB5001330.

To je kvalitatívna aktualizácia zameraná na zlepšenie rýchlosti systému a zlepšení spoľahlivosti jeho interných častí. Napríklad podpory virtualizácie, šifrovania alebo bezpečnosti pri používaní komponentov ako myš alebo klávesnica.

Web ghacks.net ale upozorňuje na to, že sa na sieti Reddit objavili správy o poklese výkonu pri hraní hier. Jeden z príspevkov hovorí o nestabilnom fps pri zapnutej vertikálnej synchronizácii alebo zadrhávaní počas hrania. Spomína sa aj hra Doom Eternal alebo tituly ako Rise of the Tomb Raider či Assassin’s Creed Origins.

Objavujú sa ohlasy, podľa ktorých sa chyby pri hraní prejavujú len pri kartách vyšších sérií ako napríklad NVIDIA 2000, 3000 alebo AMD R5. Zatiaľ by to mohlo vyzerať, že staršie karty ako NVIDIA GTX 1650 nie je chybou zasiahnutá (resp. kooperácia s ovládačmi).

Skôr, než aktualizáciu stiahnete, môžete sa stretnúť s problémom služby Windows Update. Návrhy aktualizácií, ktoré napokon nejdú stiahnuť, býva jav postihujúci vybrané série opravných balíkov. Podobná situácia nastala aj pri marcových aktualizáciách. Téme sa venujeme v článku pod linkom vyššie.

windows update

Zdroj + obrázok: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Ako sa zbaviť notifikácií vo Windows 10?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.