Náramky hýbu svetom, vedia to výrobcovia, vedia a chcú to používatelia. Kým ostatní prichádzajú s rôznymi náramkami, často za vysoké ceny, Acer na to ide inak. A práve Acer Liquid Leap Active je toho dôkazom. Je to už druhá generácia vodotesného náramku. Má lepšie zapínanie, takže sa nebudete trápiť s tým, ako ho zapnúť. Je jednoduchý, dizajnom až tak neupúta, ak nemáte výrazný farebný variant, no svoju úlohu si plní dobre. Výhodou, ktorú sme objavili pri porovnávaní s inými náramkami, je jeho meranie krokov. Nepomýlite ho pri písaní na počítači, ani pri jazde v dopravnom prostriedku, a teda nebudete mať na konci dňa narátané „falošné kroky“. Ak aj nejaké áno, bude ich minimum.

acer_leap_active_noir_k1509154153936B_123933404_vyd2015_6_nowat

Nevýhodou je ale že na zaznamenávanie pohybu potrebujete skutočne vykonávať pohyb. Zdvihnutie sa zo stoličky a vybratie veci z police vedľa náramok nebude registrovať a teda nebude takého mini aktivity počítať. Na nabíjanie ho potrebujete dať do špeciálnej kolísky s microUSB káblom. Trochu nepraktické, no je to len malý detail za vodotesné vyhotovenie, úzky a tenký vzhľad. Navyše nám v praxi vydržal náramok 5 dní. Okrem počítania krokov a ukazovania času či prejdenej vzdialenosti má aj funkciu ovládania hudby priamo z náramku. Displej má rozlíšenie 128 × 32 px a pripája sa cez Bluetooth 4.0. V režime pokoja vydrží akumulátor podľa výrobcu 10 dní. Upozorní aj na udalosti ako sú hovory alebo SMS správy. V aplikácii pre Android a iOS si môžete pridať aj ďalšie upozornenia z iných aplikácií v telefóne. Toto sme ale neskôr vypli, nakoľko sme videli len o ktorú aplikáciu ide, nič viac a pri notifikáciách, ktoré chodili na mobil, nás upozorňovanie z náramku vyrušovalo. Chválime vynikajúcu cenu aj celkovo výborný pomer ceny a praktického využitia.

Cena: 75 EUR
Zapožičal: Acer

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.